Forsvundne Løkke-papirer er dukket op

PRIVATHOSPITALER: Embedsmænd har været på jagt efter bortkomne dokumenter i sagen om statsministerens betaling af privathospitaler. Løkke skal i samråd efter ferien.

Sundhedsministeriet har fundet en række bortkomne dokumenter i sagen om, hvorvidt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ødslede med skatteborgernes penge, da han i 2006 som sundhedsminister fastsatte taksterne for, hvor mange penge privathospitaler skulle have for at behandle patienter, der stod på venteliste i det offentlige.

Det oplyser ministeriet i et brev til Politiken og meddeler, at »sagen nu er fuldt ud rekonstrueret på nær to dokumenter«.

I sidste uge blev ministeriet beskyldt for at være en bananrepublik, fordi det havde smidt centrale dokumenter væk fra det seneste årtis mest omdiskuterede sundhedspolitiske sag herhjemme.

Der var sket en »banal fejl«, da sagen skulle lægges på plads efter brug, lød Sundhedsministeriets forklaring, mens oppositionen i Folketinget spekulerede i, at det var belejligt for Lars Løkke Rasmussen, at papirerne var blevet væk.

Siden har Løkkes gamle kolleger i Sundhedsministeriet arbejdet på højtryk for at rekonstruere sagen.

Dokumenterne er fundet med hjælp fra blandt andre Rigsrevisionen og privathospitalerne, der havde kopi af visse papirer.

Samråd efter ferien
Nu mangler ministeriet kun at finde to dokumenter i sagen, der er på 34 akter. Men de to dokumenter er næppe vigtige, vurderer Sundhedsministeriet.

Det ene er »formentlig en mail«, hvor privathospitalernes forening bekræfter sin deltagelse i et møde i ministeriet, mens det andet handler om, at en hjemmeside skal opdateres, og det »vedrører ikke fastsættelsen af de private sygehuses takster«, skriver kontorchef John Erik Pedersen i brevet til Politiken.

Dokumenterne er vigtige, fordi de muligvis kan hjælpe med at besvare det spørgsmål, der står tilbage efter en ophedet debat om Rigsrevisionens beretning:

Har Lars Løkke Rasmussen betalt de private hospitaler unødigt mange penge for at behandle patienter?

Eller betalte den daværende sundhedsminister lige præcis, hvad det kostede at sikre patienterne adgang til hurtig behandling?

Sundhedsministeriet har gentagne gange afvist kritikken fra Rigsrevisionen.

 Lars Løkke Rasmussen får mulighed for at forklare sig, når han efter sommerferien skal i samråd hos Folketingets statsrevisorer.

Forrige artikel Statsrevisorer kalder Løkke i samråd Statsrevisorer kalder Løkke i samråd Næste artikel DF vil stramme straffelov mod bander