Fischer Boel vil undersøge høje fødevarepriser

EU: Landbrugskommissær Mariann Fischer Boel vil undersøge, hvorfor råvareprisernes fald ikke kommer forbrugerne til gode.

Selv om prisen på korn, mælk og andre råvarer de seneste måneder er styrtdykket på de internationale råvarebørser, afspejles det ikke i priserne på hylderne i supermarkederne.

Derfor vil den danske landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, nu kulegrave, hvor pengene havner. Det sker i et tæt samarbejde med EU's konkurrencekommissær, Neelie Kroes.

"Jeg er overrasket over, at de stærkt faldende råvarepriser ikke er slået igennem i supermarkederne," siger Mariann Fischer Boel til Morgenavisen Jyllands-Posten og fortsætter:

"Derfor vil EU-kommissionen udarbejde en rapport, der kan vise, hvor pengene forsvinder hen. De går i hvert fald ikke til landmænd eller forbrugere. De ender et sted mellem industrien og detailhandlen."

Kommissæren forventer, at både landbrugsindustrien og konkurrencemyndighederne i de enkelte EU-lande redegør for, hvor pengene forsvinder hen i kæden.

"Pengene må være et eller andet sted. Jeg ved ikke hvor, men jeg vil vide det. Vi står med en detailhandel, der er utroligt koncentreret og stærk. Der sidder måske 10 mennesker i Europa og bestemmer, hvad der skal købes ind," siger Fischer Boel.

Forrige artikel EU-talsmand: Intet problem med danske regler Næste artikel S-energiplan får stor ros