EU-talsmand: Intet problem med danske regler

EU: De danske krav til familiesammenføringer er i fuld overensstemmelse med EU's nye retningslinjer, fastslår talsmand for Kommissionen.

"Der er er intet i kommissionens nye retningslinjer, der strider imod den praksis, der eksisterer i medlemslandene nu. Dermed er der heller ikke noget i retningslinjerne, der strider mod den praksis, som Danmark anvender i dag."

Det fastslår Michel Cercone, der er talsmand for EU's kommissær for retfærdighed, frihed og sikkerhed, Jacques Barrot, over for Jyllands-Posten. 

Det vil derfor ikke skabe problemer for Danmark, når EU-Kommissionen på torsdag offentliggør et nyt sæt retningslinjer for, hvordan de 27 medlemslande skal behandle ansøgninger om familiesammenføringer i fremtiden.

Kendskab til danske regler 
Michel Cercone kender de danske regler i detaljer, idet han spillede en central rolle, da VK-regeringen i september sidste år bad Kommissionen om accept af en ny dansk fortolkning af EU's opholdsdirektiv, efter at den såkaldte Metockdom fra EF-domstolen tvang Danmark til at lave om på en række regler om familiesammenføringer efter EU-reglerne.

Ligesom Kommissionens talsmand afviser Integrationsministeriet, at der skulle være store modsætninger mellem de danske regler og retningslinjerne fra Kommissionen, således som det er blevet fremført af Ugebrevet Mandag Morgen.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Forrige artikel Få domme for ulovlige dyretransporter Næste artikel Fischer Boel vil undersøge høje fødevarepriser