EL vælger Line Barfod til DR’s bestyrelse

Tidligere EL-MF'er Line Barfod skal være medlem af den nye DR-bestyrelse. Hun er blevet udnævnt af Enhedslisten, der for første gang kan influere på sammensætningen af ledelsen på Danmarks nationale public service-selskab. 

For første gang kan Enhedslisten udnævne et medlem til DR’s bestyrelse.

Valget er faldet på Line Barfod (EL), der til dagligt er advokat og partner i advokatfirmaet Foldschack & Forchhammer, og tidligere har siddet i Folketinget for Enhedslisten fra 2001 til 2011.

Hun udtaler i en pressemeddelelse: "Det er en grundpille for vores samfund og demokrati, at vi har et stærkt DR som leverer public service med bredde og kvalitet. Jeg mener ikke, at DR bare skal være et nichemedie for de særligt interesserede. DR skal forsat levere god, uafhængig journalistik, og samtidig styrke fællesskabet ved at være et flagskib for børne- og unge-tv, underholdning og drama for den brede befolkning".

Og hun bakkes op af partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der siger:

"Danmarks Radio spiller en helt afgørende rolle i vores demokrati. Den kommende bestyrelse får en stor opgave i at sikre, at DR bliver ved med at levere og udvikle god public service. Og i at sikre at DR er interessant for hele befolkningen. Line Barfod har ikke bare en historie som dygtig, respekteret og saglig politiker. Hun er også en dygtig advokat med masser af erfaring med bestyrelsesarbejde. Hun vil uden tvivl blive gevinst for DR - og en kritisk og konstruktiv medspiller for DR’s ledelse."

Den elleve-medlemmer store bestyrelse for DR vælges for en periode på fire år. Tre medlemmer, heriblandt formanden, bliver udpeget af kulturministeren, seks af Folketinget og to af medarbejderne i DR.

Når den nuværende bestyrelse går af 31. december 2014 har Enhedslisten fået mulighed for at vælge et medlem til den nye, fordi SF's folketingsgruppe svandt ind med Jesper Petersen (S), Astrid Krag (S) og Ole Sohns (S) skift til Socialdemokraterne. Da SF og EL herefter var lige store, trak de tilbage i maj lod om fordeling af henholdsvis statsrevisorposten og en bestyrelsespost i DR’s bestyrelse. Her fik SF statsrevisorposten og Enhedslisten DR.

Forrige artikel Dansk direktør i EU-Kommissionen Næste artikel LA udpeger Dennis Nørmark til DR's bestyrelse