Dansk direktør i EU-Kommissionen

Pia Ahrenkilde bliver ny dirketør i kommunikationsafdelingen for EU-Kommissionens lokale repræsentationer i medlemslandene.

Pia Ahrenkilde Hansen skifter sin nuværende stilling ud som talskvinde for EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso, samt leder af talsmandstjenesten med en stilling som direktør for kommunikationsafdelingen for EU-Kommissionens lokale repræsentationer i medlemslandende. Hun starter i sin nye stilling 1. november.

Pia Ahrenkilde Hansen (51) er uddannet i sprog og kommunikation fra handelshøjskolen i København og fra EU-diplomaternes udklækningsanstalt Collège d’Europe i Brugge. I 1995 fik hun sin første stilling i EU-kommissionen, hvor hun startede med at arbejde med konkurrenceevne. Hun kom til EU-kommissionens talsmandstjeneste fire år senere i 1999 som talskvinde for den daværende svenske miljøkommissær Margot Wallström. I 2004 blev hun vicetalskvinde for hele EU-kommissionen indtil hun i 2009 fik den stilling, hun nu fratræder.

Læs portræt af Pia Ahrenkilde Hansen her.

Forrige artikel Vibeke Borberg ny forskningschef med ansvar for mediejura Næste artikel EL vælger Line Barfod til DR’s bestyrelse