EL-spidskandidat i Randers forlader partiet

Enhedslistens spidskandidat i Randers Kommune, Anni Andersen, har meldt sig ud af partiet grundet interne uenigheder.

Anni Andersen (EL) har meldt sig ud af partiet. Hun er dermed ikke længere spidskandidat for partiet ved det kommende kommunalvalg i november måned.

Det skriver Randers Netavis.

"Enhedslisten i Randers står i en speciel situation op til kommunalvalget. Enhedslisten stiller selvstændigt op samtidig med at Enhedslisten har enkeltmedlemmer, som er aktive i henholdsvis Beboerlisten og Velfærdslisten," fortæller Enhedslistens kontaktperson Frede Kirkholm Nielsen til netavisen. 

Det er interne uenigheder om håndteringen af netop den situation, der nu har fået Anni Andersen til at melde sig ud af Enhedslisten, oplyser Frede Kirkholm Nielsen.

Anni Andersen afviser dog i Randers Netavis, at hendes udmeldelse skyldes den pågældende situation. Hun forklarer, at det handler om, hvorvidt hun "finder det rimeligt, at man som parti også reklamerer for at man også kan stille op på andre lister samtidig med, at man selv kæmper for at skaffe kandidater til Enhedslistens opstilling".

Partiets lokalafdeling vil snarest holde et møde for at finde ud, hvordan valgkampen skal videreføres. 

Rettelse: Altingets artikel er blevet ændret 8. maj klokken 12.39, hvor Anni Andersens begrundelse for at melde sig ud af Enhedslisten er blevet tilføjet. Anni Andersen har desuden fået bragt et læserbrev i Randers Netavis, hvor hun begrunder sin udmeldelse. Altinget beklager.

Forrige artikel Venstre-medlem melder sig ud i protest mod Carl Holst Næste artikel Tre nye honorær konsuler er udnævnt