Dansk forsøg på at bremse mindstelønsforslag i EU mislykkes

MINDSTELØN: Kun to andre landes parlamenter har sendt et såkaldt gult kort til EU-Kommissionen for at få taget et nyt direktiv om mindsteløn op til genovervejelse. Dermed mislykkes det danske forsøg på at få forslaget stoppet ad den vej.

BRUXELLES: Den vrede over et nyt mindstelønsudspil fra EU, der findes fra højre til venstre i det politiske Danmark, er tydeligvis ikke lige så udbredt i resten af Europa.

I hvert fald er der kun to andre landes parlamenter, der har valgt at gøre indsigelser over for EU-Kommissionen om det nye direktiv.

Dermed er Danmark langt fra at finde allierede nok til at trække det såkaldte gule kort, som tvinger EU-Kommissionen til at tage sit forslag op til genovervejelse, hvis mindst en tredjedel af de europæiske parlamenter melder sig på banen.

Indsigelsesfristen udløb i fredags, og kun svenskerne og malteserne meldte sig under fanerne sammen med Danmark, oplyser EU-Kommissionen til Altinget.

S ærgrer sig
Det gule kort kan trækkes, hvis de nationale folkevalgte mener, at EU-Kommissionen har bevæget sig ud over sine beføjelser og har overtrådt det såkaldte nærhedsprincip, der gør klart, at beslutninger skal træffes så tæt på borgeren som muligt.

Det ærgrer Socialdemokratiets EU-ordfører Jens Joel, at det ikke er lykkedes at få flere med på vognen. Han luner sig dog ved den store politiske opbakning på dansk jord, hvor syv af Folketingets partier på tværs af det politiske spektrum støttede det gule kort.

Han gør klart, at socialdemokraterne fortsat ”vil kæmpe med alt, hvad der skal til” mod forslaget, som, de mener, vil gøre skade på den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor der ikke er en lovbestemt mindsteløn, og hvor det er arbejdsmarkedets parter frem for politikerne, der lægger linjen.

Danmark har dog endnu et skud i bøssen i kampen mod direktivet. Læs hvad, det er i den fulde artikel på Altinget EU, hvor du også kan læse om, hvilke lande Danmark forsøger at alliere sig med for at påvirke indholdet af forslaget.

Forrige artikel Regeringen vil indføre en ny kanon i folkeskolen Regeringen vil indføre en ny kanon i folkeskolen Næste artikel Messerschmidt giver EU-faklen videre til Alex Ahrendtsen Messerschmidt giver EU-faklen videre til Alex Ahrendtsen