Regeringen vil indføre en ny kanon i folkeskolen

KANON: Regeringen vil med en ”rettighedskanon” sikre, at folkeskoleelever undervises i børnerettigheder. Det er en del af regeringens kommende børneudspil 'Barnets lov'.

”Alle børn skal kende deres rettigheder,” skriver regeringen i sit udspil til ’Barnets Lov’.

Derfor skal der laves en såkaldt rettighedskanon i folkeskolen.

Den skal ”sikre, at børn igennem deres skoletid undervises i centrale tekster om børnerettigheder, der understøtter rettighedsundervisningen i folkeskolen”.

Det fremgår af udspillet, som endnu ikke er offentliggjort, men som Altinget har fået indsigt i via Social- og Ældreministeriet.

Minister forklarer
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) forklarer i en skriftlig kommentar til Altinget Uddannelse, at for mange børn og unge ikke kender deres rettigheder.

”De ved ikke, at vold, misbrug og omsorgssvigt ikke er normalt, og at det ikke bør være en del af hverdagen derhjemme. Alle børn og unge – og særligt de udsatte – skal rustes til at tage kritisk stilling og handle for at fremme deres egen og andres trivsel. De skal kende deres rettigheder,” skriver hun.

Ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil foreslår regeringen ”en vejledende rettighedskanon”, som kan understøtte skoler og lærere i at vælge indhold vedrørende børns rettigheder.

”Den vejledende kanon vil kunne opdateres hen ad vejen og blandt andet indgå i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, så snart den er udformet. Det konkrete indhold i kanonen vil blive udformet i samarbejde med praktikere og fagfolk på området,” skriver ministeren.

Læs den fulde artikel på Altinget Uddannelse, hvor du kan læse, hvorfor SF kalder det nye udspil for ”helt sort”, mens det vækker undren hos Danmarks Lærerforening.

 

Forrige artikel Venstre vil komme regeringen i forkøbet med nye krav til indvandrere  Venstre vil komme regeringen i forkøbet med nye krav til indvandrere  Næste artikel Dansk forsøg på at bremse mindstelønsforslag i EU mislykkes Dansk forsøg på at bremse mindstelønsforslag i EU mislykkes