Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-valget vil have ansigtsgenkendelse ved grænsen

Anders Vistisen er valgt som Dansk Folkepartis spidskandidat til europaparlamentsvalget næste år. Han vil have permanent grænsekontrol – og Danmark skal se til lande som Tyskland, Singapore og USA for løsningerne.

Danmark skal ikke skrive under på en EU-aftale om migration. I stedet skal der være permanent kontrol ved landets grænser. Og den skal være digital. 

Det er den største mærkesag for Dansk Folkeparti, når partiet næste år går til europaparlamentsvalg.

Sådan lyder det fra Anders Vistisen, som på Dansk Folkepartis årsmøde netop er valgt som spidskandidat for partiet. 

"Man får det dårligste af begge verdener med midlertidig paskontrol. Særligt fordi teknologien, man kan sætte op ved permanent grænsekontrol, kan lave iris-scanning og ansigtsgenkendelse," siger Anders Vistisen. 

Han har mærket på egen krop, hvor hurtigt permanent grænsekontrol kan gå med moderne teknologi. 

"Når jeg for eksempel skal igennem paskontrol i München i Tyskland, tager det omtrent fem sekunder, fordi de har registrering af fingeraftryk, iriser og scan af pas," siger spidskandidaten, som også fremhæver de teknologiske løsninger i Singapore og USA’s grænsekontrol som gode eksempler. 

Men vil permanent grænsekontrol ikke skade frihandlen, som DF selv fremhæver at være tilhænger af? 

"Jeg køber ikke argumentet om, at frihandel og grænsekontrol ikke hænger sammen. Digitalisering af grænsekontrollen er en effektiv og smidig løsning," slår Anders Vistisen fast.

{{toplink}}

Valgforbund lader vente på sig 

Dansk Folkeparti vil indgå i valgforbund til europaparlamentsvalget, men der er endnu ikke afklaring på, hvem der skal med i sådan et samarbejde. 

"Vi har lagt en åben invitation ud til de andre borgerlige EU-skeptiske partier: Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Indtil videre har vi ikke hørt tilbage fra dem," siger han.

Traditionelt set har Dansk Folkeparti og Enhedslisten en skepsis over for EU tilfælles, men det fælles fodslag ser ud til at være væk. 

"Vi har rakt ud til Enhedslisten, men vi fik den besked tilbage, at man ikke ser EU som modstander mere," siger spidskandidaten. 

I mange år har Enhedslisten været i valgforbund med Folkebevægelsen mod EU. Partiet røg dog ud af Parlamentet ved seneste EU-valg og er endnu ikke lykkedes med at indsamle de omkring 70.000 vælgererklæringer, det kræver for at kunne genopstille.

Anders Vistisen afviser ikke at samarbejde med Folkebevægelsen mod EU, men der er endnu ikke rakt ud til den tværpolitiske bevægelse angående et eventuelt valgforbund. 

"Det er ikke en lukket fest. Vi vil bare gerne have, at der ikke er stemmespild på den EU-kritiske fløj," siger DF'eren. 

{{toplink}}

,

Forrige artikel Engang delte DF sofa med hende. Nu angriber Messerschmidt statsministeren for at svigte danskerne Engang delte DF sofa med hende. Nu angriber Messerschmidt statsministeren for at svigte danskerne Næste artikel Affæren med Socialdemokratiet er død og begravet. Nu retter DF al fokus på ituslået blå blok Affæren med Socialdemokratiet er død og begravet. Nu retter DF al fokus på ituslået blå blok