Connie Hedegaard modtager radikal ærespris

Torsdag aften modtog den tidligere EU-kommisær de Radikales ærespris, Marianne-prisen. Det skete ved partiets 110 års jubilæum i Odense.

Dette års Marianne-pris går til Connie Hedegaard (K) for hendes europæiske og klimapolitiske engagement. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen omtales den tidligere EU-kommissær og nuværende formand for den internationale miljøfond KR Foundation som et "grønt såvel som et europæisk fyrtårn", der i en tid med udbredt EU-skepsis insisterer på, at internationalt samarbejde er vejen frem.

Det er dog ikke mindst klimasagen, der har sendt Marianne-prisen i Connie Hedegaards retning:

"Hun er en person, som har gjort mere for klimasagen i Danmark, Europa og verden end de fleste andre i de sidste ti år. Hun har arbejdet stædigt og ihærdigt for at sætte klimaforandringerne på den politiske dagsorden og få almindelige mennesker gjort opmærksomme på og interesserede i problematikken. Og hun har bragt erhvervsliv og NGO’er sammen med politikere og internationale organisationer i forsøget på at finde fælles løsninger," står der i pressemeddelelsen.

Den radikale ærespris har tidligere været uddelt til forhenværende V-formand Uffe Ellemann-Jensen, juraprofessor Eva Smith og digter og komponist Benny Andersen.

Forrige artikel Ny i Blå Bog: Altingets redaktionschef Anders Jerking Næste artikel Naturfonden har fået en direktør