Bondo og Lange genopstiller i Lærerforeningen

Når der til september afholdes valg på Lærerforeningens Kongres vil nuværende formand Anders Bondo Christensen og næstformand Dorte Lange igen være at finde som kandidater til posterne. De melder sig dermed klar til endnu en fire-årig periode.

Anders Bondo og Dorte Lange ønsker begge at genopstille til det kommende valg i Danmarks Lærerforening til september.

Det skriver folkeskolen.dk

Det betyder, at Anders Bondo Christensen melder sig klar til endnu en omgang som formand, mens Dorte Lange igen stiller op som næstformand.

Anders Bondo Christensen har siddet som formand for Lærerforeningen siden 2002 og har denne gang haft visse betænkeligheder ved at genopstille:

"Det er klart, at når man var udsat for det, vi var igennem i 2013, kan man godt tænke: Hold da op, orker man at fortsætte?" siger den nuværende formand ifølge folkeskolen.dk og fortsætter:

"Men man kan også vende det om og sige, at nu er det arbejde, vi laver, endnu vigtigere, end det nogensinde har været."

Han begrunder sit valg om endnu engang at genopstille:

"Når jeg vælger at genopstille, er det fordi, jeg stadig synes, at folkeskolen er Danmarks vigtigste samfundsinstitution, og lærerarbejdet er det vigtigste arbejde, der findes – og jeg synes virkelig, vi er udfordrede både som skole og som profession," siger han ifølge folkeskolen.dk.

54-årige Dorte Lange genopstiller til posten som næstformand og vil ifølge folkeskolen.dk i sit kandidatur lægge vægt på lærernes engagement og fællesskab. 

Hun siger:

"Det er helt afgørende, at lærerne får nogle arbejdsvilkår, så de kan lykkes med deres opgave – ellers risikerer vi, at folkeskolen falder fra hinanden," siger Dorte Lange.

Forrige artikel Mads Koch Hansen i direktørsædet ved Lillebælt Næste artikel Tidligere UK-MEP dømt for svindel