Krifa: Hummelgaard må sætte en stopper for 3F's voksenmobning

DEBAT: Politikerne har et ansvar og kan skærpe lovgivningen, hvis medarbejdere på danske arbejdspladser bliver truet og tvunget til at melde sig ind i bestemte fagforeninger, skriver Søren Fibiger Olesen fra Krifa.

Af Søren Fibiger Olesen
Formand for Krifa

De seneste uger har danskerne fået et indblik i en ellers skjult verden, hvor mange fagforeningsrepræsentanter tvinger og truer kollegaer til at melde sig ind i bestemte fagforeninger. Og det er på trods af, at der er frit foreningsvalg i Danmark.

3F, som har været udskældt for sine metoder, har været larmende tavse i perioden. Med undtagelse af nogle lokale klubber og formænd, der mener, at metoderne i Kastrup er forbilledlige og stolt proklamerer, at det hos dem også er jungleloven og ikke Grundloven, der gælder.

I weekenden meldte Per Christensen så ud på 3F's kongres, at det er "slut med at være de pæne drenge i klassen". Jeg var simpelthen ved at få min kaffe galt i halsen. Jeg ved ikke, hvilken planet Per Christensen lever på, men her på Jorden truer og tvinger pæne drenge ikke folk, til de må melde sig syge fra deres arbejde.

Per Christensen roste i samme ombæring den tidligere 3F-næstformand i Københavns Lufthavn for at være "et rigtigt mandfolk," fordi han har erkendt, at han gik over stregen. Èn ting er, at den slags opførsel ikke har konsekvenser for andre end vikaren, som i mine øjne er det rigtige mandfolk. En anden er, at opførslen ligefrem bliver rost, hvis bare han erkender, at det ikke var i orden.

Skruer op for voksenmobning
Per Christensen sagde også, at det nu er slut med at holde sig til, hvad 3F kan tilbyde og i stedet gå til angreb på "de gule". Jeg foreslår, at 3F i stedet koncentrerer sig om at udvikle sig og være relevante, så de ikke behøver at tvinge og true danskerne til at vælge dem.

Jeg frygter, at 3F nu føler sig så presset, at de skruer endnu mere op for voksenmobningen ude på arbejdspladserne. Det er jo nærmest det, Per Christensen opfordrer til.

Her har politikerne altså et ansvar – og de kan skærpe lovgivningen. I Krifa har vi flere forslag til, hvordan det kan gribes an.

Det handler om mennesker, der bliver mobbet på deres arbejdspladser, mens kollegaer, ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og en stor del af landets folkevalgte kigger den anden vej.

Onsdag er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard indkaldt til samråd, og jeg håber ikke, han kan slippe af sted med at sidde på hænderne. For det er ham, der kan sikre, at loven bliver overholdt på arbejdspladserne, og at voksenmobning og sygemeldinger på den baggrund bliver stoppet.

Forrige artikel Akademikerne: Vi skal ikke kun kæmpe for LGBT+-rettigheder en uge om året Akademikerne: Vi skal ikke kun kæmpe for LGBT+-rettigheder en uge om året Næste artikel AE til ny minister: Investér massivt i, at langt flere får en uddannelse AE til ny minister: Investér massivt i, at langt flere får en uddannelse