BUPL kaprer eks-topforhandler

NYT JOB: To uger efter at Flemming Vinther efter længere tids tumult trak sig fra formandsposten i Hærens Konstabel- og Korporalforening, har han fået nyt job. Fremover skal han kæmpe BUPL's sag som chefforhandler.

For godt et par uger siden meddelte Flemming Vinther, at han efter 15 år ville trække sig fra formandsposten i Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF).

Det betød samtidig et farvel til formandsposten i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) og dermed til rollen som topforhandler for 180.000 statsansatte.

Nu har han sikret sig en ny stilling som chefforhandler. Det sker i regi af Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund (BUPL).

På Facebook fortæller han, at han tirsdag har skrevet under, og at han ser frem til at blive en del af fællesskabet i forbundet. 

"Der er masser at tage fat på og ikke mindst en masse læring for mig i forhold til hverdagen for medlemmerne i BUPL og det kommunale aftalesystem," skriver han blandt andet.

Markant person med et broget cv
Flemming Vinther er ikke noget ubeskrevet blad i fagbevægelsen.

I 2015 kandiderede han til posten som formand for LO i skarp konkurrence med daværende LO-næstformand Lizette Risgaard og forbundsformand Kim Simonsen fra HK.

Mens Simonsen droppede ud undervejs, var Flemming Vinther med helt til den bitre ende på LO-kongressen, hvor han dog måtte se sig besejret af Lizette Risgaard med 87 mod 315 stemmer.

Flemming Vinther stod i spidsen for CFU fra 2009, og han var spydspids for statens ansatte ved overenskomstfornyelserne i 2011, 2013, 2015 og senest under overenskomstslagsmålet i 2018 (OK18).

I november 2019 stillede 9 ud af de 11 medlemmer af HKKF's forbundsbestyrelse ham imidlertid et mistillidsvotum.

Ved et efterfølgende forsoningsmøde forlød det i første omgang, at man havde "renset luften", hvor man blev enig om med fælles bistand at finde en fælles vej frem. Men siden erkendte Flemming Vinther, at han ikke helhjertet kunne gå ind i den proces.

"Nogle vil måske mene, at jeg skal blive og kæmpe, men det vil slide både mig selv og HKKF i stykker. HKKF har brug for ro og for at fokus er på medlemmerne – ikke på en bestyrelse i konflikt. Jeg har derfor besluttet at trække mig som formand," skrev han på Facebook. 

Som konsekvens forlod han både formandsposten i CFU og fra næstformandsposten i Offentligt Ansattes Organisationer (OAO), som er en paraply- og samarbejdsorganisation for de statsligt og kommunalt ansatte.

Det var på den vis en på alle måder markant person i fagbevægelsen, som valgte at forlade sine tillidshverv to uger inde i det nye år.

Nu er han så tilbage ved fremtidige forhandlingsborde. Han tiltræder sin nye stilling som chefforhandler for BUPL 17. februar. 

Forrige artikel Brexit er en realitet, nu gælder det kampen for danske job og firmaer Brexit er en realitet, nu gælder det kampen for danske job og firmaer Næste artikel Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform