Travlhed på jobcentrene

KORT NYT: Den stigende ledighed har sendt aktiviteten i landets jobcentre op i højeste gear, og medarbejderne ligger vandret for at klare opgaverne.

Stigende ledighed blandt unge og nye regler for tidligere indsats betyder, at medarbejderne på landets jobcentre har fået meget travlt.

I november 2009 fik 1750 unge dagpengemodtagere mellem 20 og 29 år deres første aktiveringstilbud. Det er seks gange flere end i november 2008, hvor kun 260 unge ledige skulle have et aktiveringstilbud.

For ledige i de øvrige aldersgrupper er det ca. tre gange flere, der har fået aktiveringstilbud. Men de høje aktivitetskrav for især de unge er ikke uden problemer.

"Med en seksdobling af aktivitetsniveauet kombineret med ufleksible regler for aktivering af de unge dagpengemodtagere er det flot, at jobcentrene klarer at få syv ud af ti unge i gang med et aktiveringstilbud inden den tre måneders frist, som trådte i kraft pr. august sidste år," siger formanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Erik Nielsen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Men samtidig er der grund til at stoppe op og lige tænke sig om. Selvfølgelig skal vi tage tidligt fat i de unge ledige. Men de unge fortjener en mere målrettet aktivering. De nuværende regler er ufleksible og giver ingen mening for de ledige, fordi de foranstaltninger, de unge ender i, kan minde om aktiveringsfabrikkerne i 80'erne."

Login