Mette Frederiksen får ny udenrigsrådgiver

Anders Tang Friborg afløser Jean-Charles Ellermann-Kingombe som udenrigspolitisk toprådgiver for statsminister Mette Frederiksen. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) stod til at miste en af sine toprådgivere, efter det blev offentliggjort, at Jean-Charles Ellermann-Kingombe rykker til en stilling hos Nato 15. august. 

Jean-Charles Ellermann-Kingombe er departementsråd for udenrigs- og sikkerhedspolitik i Statsministeriet, hvilket betyder, at han er statsminister Mette Frederiksens nærmeste rådgiver, når det kommer til udenrigs- og sikkerhedspolitiske anliggender.

{{toplink}}

Men nu kan statsministeren ånde lettet op, for Ellermann-Kingombes afløser er på plads. Det bliver nemlig Anders Tang Friborg, der overtager rollen som en af statsministerens tætteste rådgivere. Det bekræfter Statsministeriet overfor Altinget.

Ifølge sin egen Linkedin-profil er Anders Tang Friborg allerede startet i Statsministeriet.

Anders Tang Friborg kommer fra en stilling som vicedirektør for udenrigspolitik og politisk direktør i Udenrigsministeriet. Herudover har han brugt størstedelen af sin karriere i udenrigspolitisk regi blandt andet som migrationsambassadør, kontorchef for Mellemøsten og Nordafrika og repræsentationschef for Ramallah og Palæstina. 

Det er derfor en garvet embedsmand, som skal rådgive statsministeren i både udenrigs- og sikkerhedspolitik.

{{toplink}}

Forrige artikel Erfaren diplomat bliver ny ambassadør i Frankrig Erfaren diplomat bliver ny ambassadør i Frankrig Næste artikel Christian Friis Bach skifter til Venstre: Christian Friis Bach skifter til Venstre: "Jeg har besluttet at vende tilbage til det parti, jeg er rundet af"