Dansk ulandsbistand oplever lille stigning i opbakningen

TILLID: Fra 2014 til 2015 er der sket en lille stigning i danskernes opbakning til udviklingsbistanden, viser ny måling. Men udenrigsminister Kristian Jensen (V) håber, at flere bliver bevidste om de fremskridt, der er sket.

63 procent. Eller næsten to ud af tre danskere bakker op om dansk udviklingsbistand.

Det fremgår af ny Wilke-undersøgelse om danskernes holdninger og kendskab til udviklingsbistanden, der er foretaget for Udenrigsministeriet.

”Jeg er glad for, at et flertal af danskerne bakker op om udviklingsbistanden, og at der ovenikøbet er en mindre stigning i andelen af tilhængere,” siger udenrigsminister Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Målingen er baseret på interviews foretaget i løbet af 2015 og viser en stigning på to procentpoint i opbakningen i forhold til 2014, hvor 61 procent af danskerne bakkede op om udviklingsbistanden.

”Mit mål er, at endnu flere danskere bakker op om og interesserer sig for, hvordan vi bruger 15 milliarder kroner årligt på verdens fattige og på at skabe bæredygtig udvikling i verden,” siger Kristian Jensen og uddyber: 

”Derfor er jeg i fuld gang med at afholde folkemøder i hele landet. Her kan erhvervsliv, interesseorganisationer, folkelige organisationer og almindelige danskere give deres input til regeringens nye udviklingspolitiske strategi.” 

Lille kendskab til fremskridt
Wilke-undersøgelsen viser også, at mange danskere kender meget lidt til de store fremskridt, der er sket i udviklingslandene de seneste 25 år. 40 procent af danskerne tror, at der i dag er flere fattige mennesker i verden end tidligere. 

Virkeligheden er, at langt færre mennesker lever under FN’s fattigdomsgrænse end for 25 år siden. Virkeligheden er også, at 90 procent af alle børn er kommet i skole i udviklingslandene;  at næsten lige så mange piger som drenge kommer i skole - og at det kun er 10 procent af verdens befolkning, der ikke har adgang til vand, påpeger ministeren. 

"Det går på mange områder i den rigtige retning, men vi skal blive bedre til at engagere danskerne i den globale udvikling,” lyder det fra Kristian Jensen.

Forrige artikel EU-chefer udfordrer Tyrkiet om flygtningeaftale EU-chefer udfordrer Tyrkiet om flygtningeaftale Næste artikel Konservative i tænkeboks om sin ulandspolitik Konservative i tænkeboks om sin ulandspolitik