Danmark giver 10 millioner ekstra til Syrien

KORT NYT: Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) fordeler 60 millioner kroner til seks nødhjælpsorganisationers arbejde for ofrene i den syriske konflikt.

Ofrene for konflikten i Syrien modtager nu yderligere 60 millioner kroner fra Danmark.

Det sker, efter handels- og udviklingsministeren har besluttet, at Danmark skal øge tilsagnet om 200 millioner kroner med yderligere 10 millioner kroner.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.  

"Vi må ikke glemme gruen i Syrien og situationen for 9,3 millioner mennesker, der har behov for nødhjælp. Det er dybt bedrøveligt, når man læser om en syrisk kvinde, der i desperation sætter ild til sig selv foran sine fire børn, da hun ikke kan få udleveret fødevarehjælp," siger Mogens Jensen og fortsætter:

"Med denne bevilling går Danmark videre, end vi forpligtigede os til i Kuwait. Jeg opfordrer andre lande til at gøre det samme."

Pengene vil blive fordelt mellem nødhjælpsorganisationerne Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp, Caritas Danmark og ADRA og skal støtte deres arbejde i Syrien og nabolandene.

Store behov
Pengene skal blandt andet gå til de danske organisationers arbejde med at levere insulin til 10.000 sukkersygepatienter, sundhedsudstyr, hygiejneartikler, mad og andre fornødenheder.

Den ekstra bevilling sker efter FN's Sikkerhedsråd i fredags holdt et lukket møde, under hvilket medlemmerne drøftede FN-generalsekretærens rapport om status på humanitær adgang til Syrien. 

For at dække de humanitære behov i Syrien har FN appelleret om over 35 milliarder kroner i humanitær bistand for 2014, hvilket er den største humanitære appel nogensinde.

Ifølge pressemeddelelsen vil Mogens Jensen på torsdag anmode Folketingets Finansudvalg om godkendelse af yderligere 75 millioner kroner til et udviklings- og beskyttelsesprogram for syriske flygtninge i regionen.

Danmarks bidrag til konflikten i Syrien i 2014 er foreløbigt på 210 millioner kroner.

Forrige artikel Regeringen vil sikre menneskerettigheder hos erhvervslivet Næste artikel Udviklingsministeren var dårligst til at svare til tiden