2030-panelet skifter sekretariat

Tænketanken Mandag Morgen skal fremover stå for sekretariatsbetjeningen af 2030-panelet.

2030-panelet, der rådgiver politikerne om verdensmål, skifter sekretariat.

Fra 1. juli er det således ikke længere paraplyorganisationen Globalt Fokus, men Tænketanken Mandag Morgen, der skal stå for sekretariatsbetjeningen af panelet.

Det fremgår af en pressemeddelse fra 2030-panelet.

“Tænketanken Mandag Morgen kan levere en driftssikker daglig sekretariatsbetjening af panelets arbejde, og har både politisk og strategisk tække. Og dét får vi i den grad brug for, da vi er langt fra at være i mål, når det kommer til indfrielsen af Verdensmålene i både Danmark og globalt," lyder det fra 2030-panelets formand, Sara Krüger Falk.

2030-panelet består af 23 profiler fra blandt andet erhvervsliv, interesseorganisationer, universiteter og ngo'er. Panelet er oprindelig nedsat af 2030-netværket, der er Folketingets tværpolitiske netværk for FN's verdensmål.

Hos Tænketanken Mandag Morgen er direktør Jonas Keiding Lindholm glad for at have vundet opgaven, som i alt fire organisationer havde budt ind på.

"Som politisk uafhængig tænketank samarbejder vi bredt med organisationer og virksomheder fra alle samfundets sektorer for at skabe indsigt og løsninger for mennesker og samfund. Derfor ser vi også virkelig frem til at understøtte 2030-panelets tværsektorielle arbejde med at fremme verdens vigtigste plan for mennesker og klode," lyder det fra direktøren.

Globalt Fokus bliver i panelet

Direktøren for Globalt Fokus, Mette Müller Kristensen, fortsætter som medlem af 2030-panelet.

“Globalt Fokus har været med helt fra begyndelsen, og har fra kulissen været med til at forme og udvikle panelets arbejde til, hvor vi står i dag," lyder det fra Sara Krüger Falk, der fortsætter:

"Heldigvis fortsætter samarbejdet, for Globalt Fokus og civilsamfundets globale og grønne stemme er fortsat en vigtig aktør, når det kommer til Verdensmålsdagsordenen og 2030-panelets arbejde

Aftalen gælder indtil videre til udgangen af 2024, hvor 2030-panelets nuværende bevilling på finansloven udløber.

Tænketanken Mandag Morgen er ejet af Alrow Media, der også ejer Altinget.

Forrige artikel Opsamling på temadebat: Ikke alle er lige håbefulde for LGBTQ+ i verdensmålene Opsamling på temadebat: Ikke alle er lige håbefulde for LGBTQ+ i verdensmålene Næste artikel Hjælp til Ukrainske flygtninge i Danmark har kostet den grønne bistand 1,5 milliarder kroner: Ngo'er ærgrer sig Hjælp til Ukrainske flygtninge i Danmark har kostet den grønne bistand 1,5 milliarder kroner: Ngo'er ærgrer sig