Lægeforeningen: Mærkeligt angreb fra Gigtforeningen

DEBAT: Gigtforeningen vil have Lægeforeningen på banen i diskussionen om, hvorvidt patienter kan pålægges en operation som betingelse for at modtage sygedagpenge. Vores holdning er klar, forklarer lægeformanden.

Af Mads Koch Hansen
Formand for Lægeforeningen

Lene Witte, direktør i Gigtforeningen, efterlyser i Altinget Lægeforeningens holdning til en afgørelse fra Ankestyrelsen, som betyder, at borgerne med diskusprolaps skal opereres, hvis de vil opretholde sygedagpenge.

Lene Witte har i et brev til Lægeforeningen skitseret problematikken. Vi modtog brevet den 12. november 2013.

Afgørelsen i Ankestyrelsen faldt den 27. juni 2013, og det efterlader egentlig først og fremmest undren over, at Gigtforeningen er så lang tid om at henvende sig.

Det er under alle omstændigheder meget mærkeligt, at Lene Witte føler sig kaldet til at kritisere andre.

Selve Ankestyrelsens afgørelse er naturligvis af stor principiel betydning, og Lægeforeningen er meget tilfreds med, at beskæftigelsesministeren nu går ind i sagen.

Forrige artikel Administrative fejl skader også patientsikkerheden Næste artikel Krag: Tandlægebesøg bliver ikke dyrere Krag: Tandlægebesøg bliver ikke dyrere
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.