Europæiske læger er imod GDA-mærkning af fødevarer

DEBAT: Lægerne er ikke begejstrede for den nye GDA-mærkning, skriver Lægeforeningens formand.

Af Jens Winther Jensen,
formand for Lægeforeningen 

Fødevareindustriens og EU-Kommissionens forslag om en GDA-mærkning af fødevarerne er ikke tilstrækkelig klar, entydig og relevant, når forbrugerne skal handle fødevarer.

Behovet for kalorier og næringsstoffer varierer efter bl.a. alder og fysisk aktivitetesniveau, og forbrugeren går normalt ikke rundt med lommeregner, når de køber ind. 

Derfor er Den Europæiske Lægeforening CPME imod forslaget om en GDA-mærking af fødevarer, som Kommissionen foreslår i Hvidbogen om strategi mod fedme og overvægt.  

I Danmark drøfter Lægeforeningens repræsentantskab den 26. april et fødevarepolitisk udspil fra Hovedbestyrelsen, der kan fremme forebyggelsen af fedme, overvægt og de deraf følgende sygdomme.

Forrige artikel Der findes ingen gratis frokost - eller HPV-vaccine Der findes ingen gratis frokost - eller HPV-vaccine Næste artikel Lyt til patienterne Lyt til patienterne
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.