Reel terrorfare i Danmark

DEBATPANEL: De mest ekstreme imamer leverer den åndelige baggrund for islamisk terrorisme, skriver den moderate muslim Mohammed Rafiq i dette indlæg til debatpanelet.

Af Mohammad Radiq 
forfatter og jobkonsulent

Sandsynligheden for et terrorangreb i Danmark er større, end sandsynligheden for at der ikke sker noget. Det vil være mærkeligt med alle de terrorstøtter og alle de anholdelser, vi har haft i Danmark, hvis der ikke kommer et terrorangreb.

Terroristerne i Europa er ofte unge muslimske mænd, som er politiske aktive og er meget revolutionære. Det er typisk unge muslimer fra middelklassen med overskud, som er i stand til at kommunikere og organisere. Men det er også de lavt uddannede og arbejdsløse, som føler, de har mistet deres identitet, og som vil have forandringer her og nu. De er overbeviste om, at de kan fremskynde forandringerne gennem vold og ødelæggelse.

I Pakistan, Indonesien, Bangladesh, Indien eller Irak findes der mange meget fattige mennesker. De kommer tit i de fundamentalistiske muslimske skoler, hvor de bliver motiveret til terrorisme. Disse terrorister fra fattige områder bliver kaldt for "night stand terrorists".

Truslen mod Europa
Tidligere kæmpede terrorister for deres sag i Asien, Mellemøsten, men i dag er det på mode, at man rekrutterer og opruster terrorister i Europa. Der er god mulighed for at få økonomisk støtte fra reaktionære muslimske organisationer og fanatiske imamer til at bekæmpe de vestlige værdier politisk - eller med terror.

Vi er naive, når vi tillader den fundamentalistiske forening Hizb-ut-Tahrir. Foreningen fører sig frem med en voldsom og aggressiv retorik, hvor de rekrutterer tusindvis af farlige ekstremister mod vores livsstil, uden at vi forbyder dem. Nogle af de, der er blevet terrorister i England, er blevet inspireret politisk af Hizb-ut-Tahrir.

Den 21-årige dansk-tyrkiske Abdulkadir Cesur fra Hvidovre, som er født og opvokset i Avedøre, blev idømt 13 år og 4 måneders fængsel for terror i Sarajevo i Bosninen. Han modtog dommen med et stille smil. Han blev anholdt med 19,8 kg sprængstof, våben, et selvmordsbælte samt en video, hvorpå der er en udførlig vejledning til at lave bomber. På videoen er der en stemme, der siger: " Her gør brødrene sig klar til angreb, og dette våben vil blive brugt mod Europa", her er altså tale om Danmark.

Kun en uge efter anholdelsen i Sarajevo, anholdte dansk politi fire unge i alderen 16-20 år med muslimsk baggrund fra Frederiksberg og Brøndby for at have planlagt terror i Danmark. Nørreport, Fisketorvet og Fields - alle steder, hvor mange mennesker færdes i hverdagen. De fire muslimer fra terrorsagen i Glostrup havde tæt kontakt til en nordeuropæisk al-Qaeda-celle. Politiet kom på sporet af de fire efter en henvendelse fra Bosnien. 

Moskeen på Dortheavej
Den ene af de tiltalte afslørede, at han blev mere ekstrem i sine holdninger, jo mere han begyndt at komme hos Imam Abu Laban i moskeen ved Dortheavej i det københavnske Nordvesterkvarter. Her er det næsten umuligt for en moderat muslim at bevæge sig uden at blive truet på livet.

Abu Laban prædikede til fredagsbønnen, at muslimer ikke skulle være bange for at dø, blot de fulgte Allahs vilje, og at muslimer i Danmark ikke måtte svigte deres brødre i Palæstina. 

Ni religiøse fanatikere fra det muslimske miljø i Odense-bydelen Vollsmose blev anholdt i samarbejde med politiet og politiets Efterretningstjeneste. De er en gruppe muslimske unge mænd, som er meget religiøse, nogle af dem er kendt for kriminalitet, de er alle under 33 år. Flere af de muslimske anholdte har skaffet sig materiale og effekter til konstruktion af sprængstoffer i forbindelse med forberedelse af en terrorhandling i Danmark.

Flere af disse anholdte har haft kontakt til imam Abu Hassan i Østergade i Odense. Abu Hassan, som nu går og påstår, at hele politiaktionenen var en sammensværgelse mod muslimer.

Said Mansour
En 22-årig med muslimsk baggrund blev sigtet for at true Folketinget med  terror i en mail, som blev sendt fra mandens adresse i Tranumparken i Brøndby og til Venstres landsorganisation, hvor han blandt andet skriver: "Osama som Kalif og jeres mødested for lovforslag vil blive sharia".

Den dansk-marokkanske boghandler Said Mansour er anklaget for via filmklip, billeder, sange og pjecer at opfordre til terrorisme.

I flere år har han fra sit forlag i Brønshøj distribueret cd'er, videobånd, hvor terrorister enten hyldes eller selv medvirker med opfordring til hellig krig, jihad. Filmoptagelser af halshugninger og taler af Osama bin Laden, hvor følgende optræder i teksten:

"Vi er terrorister, og terror er en pligt. Både Øst og Vest skal vide, at vi er terrorister, og vi er frygtindgydende."

Imamernes rolle
I Storbritannien og i Spanien har man oplevet terroren på tætteste hold. Og det rystede såvel det britiske som det spanske samfund, da man fandt ud af, at flere af de unge muslimske mænd, der stod bag terrorangrebene, var født og opvokset i landet.

Disse muslimske terrorister kan ikke fungere uden de lokale imamers viden og måske endog billigelse. Disse terrorister har behov for anerkendelse og velsignelse, som de kun kan få fra imamerne. Gennem vrede og had bliver deres åndelige næring styrket, så de kan være i stand til at fuldføre en terrorhandling.

De lærer at foragte de danske værdier, normer og livsstil. Som da danske kvinder, af Imam Raed Heihel, blev kaldt for "Satans instrument".

Når Abduel Wahid Pedersen fra organisation Muslimer i Dialog finder belæg i Koranen for at forsvare stening af kvinder, og hvis de dyrker sex uden for ægteskabet, bliver de beskyldt for at begå hor. Det er så sygt, som det overhovedet kan tænkes. Og så har vi Guantanamo-sagen, som mange  imamer og debattører har kunnet udnytte til yderligere rekruttering af ekstremister.

PET mangler insiderviden
De fleste af Danmarks terrorstøtter befinder sig ved forsamlingssteder, som vi kalder for moskeer. Disse moskeer ligger ofte på anonyme adresser i  bygninger og ligner udadtil mere et værested for pensionister, en kaffestue eller en lagerhal frem for en moske.

Den ny metode, som bliver brugt til at rekruttere terrorstøtter, befinder sig i de forskellige kælderrum i de overbelastede ghettoer som Brøndby, Avedøre, Hvidovre, Vollsmose, Nørrebro, Brønshøj, Gladsaxe og Frederiksberg, langt væk, fra PET's rækkevidde. PET har ikke en jordisk chance for at følge eventuelle terrorceller i Danmark. PET mangler "inside" personer for at kunne se eller høre, hvad det næste angreb vil være.   

Vores frihedsrettigheder i Danmark er under pres. Det er en kendsgerning, som vi for få år siden ville anse for udelukket. Men efter de voldsomme sager, som er kommet frem, så bliver man bekymret og tænker: Hvor og hvornår kommer det til at ske i Danmark?

Danmark er ikke længere et lilleputland, hvor man kan leve i fred fra verdens problemer, sove tornerosesøvn, mens terror rammer vores naboer. Vi er nødt til at indse, at terrorister ikke kun får næring til ekstremisme i udlandet men også her i Danmark.

Det så vi under debatten om Muhammedtegningerne, da en række imamer og andre topfolk fra muslimske menigheder rejste rundt i Mellemøsten og fik dem til at protestere mod Danmark. De allerværste eksempler er netop der, hvor imamer og debattører ligefrem opnår magt og indfyldelse til at skade Danmarks interesser.

Skal bekæmpes ligesom nazisme
Hvis vi skal forhindre, at terrorister får næring i Danmark, er vi nødt til at stå sammen for at bekæmpe ekstremister og fundamentalister på en lige så hård måde, som man har bekæmpet andre totalitære ideologier som nazisme og kommunisme. Kampen mod terror er en kamp, som alle, der værner om demokratiet, må tage del i.

Terroristerne hader vores livsstil, hader det frie samfund.

Men vi skal ikke længere lade os kue af terrorister. Det handler om friheden, intet mindre. Friheden til at leve i fred uden frygt for den ansigtsløse terror, der rammer blindt. Og naturligvis vores personlige frihed til at leve vores liv, som vi vil. Det er det fundament, det frie samfund hviler på. Det er den kamp, vi skal kæmpe i form af terrorbekæmpelse.  

 

Forrige artikel Krav er en vigtig del af integrationen Næste artikel Grove metoder mod etniske lejere