Online-værktøj forbinder jobcentre og ledige

VÆRKTØJ: Et internet-baseret jobsøgningsværktøj forsøger at binde ledige og deres jobcenter tættere sammen.

Firmaet Employment Care har iværksat et fremstød over for jobcentre og a-kasser i et forsøg på at få dem til at bruge et internet-baseret jobsøgningsværktøj. Det skal knytte den ledige og systemet tættere på hinanden. 

Den ledige får derhjemme på computeren elleve konkrete råd om skridt, der kan tages for at forbedre chancen for at komme i arbejde.

"Vi tager hånd om den ledige fra første møde med jobcentret, hvilket gerne skulle give den jobsøgende større lyst og motivation for at finde arbejde. Samtidig kan jobcentret eller a-kassen holde øje med, hvor aktiv den ledige er, og om vedkommende måsker støder ind i problemer, man skal hjælpe med at løse," siger jobkonsulent Kristoffer Kafton fra Employment Care, der blandt sine kunder tæller Gribskov Kommune.

Man kan teste det nye tilbud via linket. Brugernavn test@test.dk og kode jobnu.

Værktøjet gør det muligt at gå et trin frem ad gangen, ligesom man kan vælge at se en video, der fortæller budskabet til dem, der foretrækker at høre frem for at læse.  

Forrige artikel Stor opbakning til prostitutionsdebat Stor opbakning til prostitutionsdebat Næste artikel Denne uge på Social (8) Denne uge på Social (8)