Gense pressemødet: Kristendemokraterne vil investere i psykiatri og hæve grænsen for topskat

På et pressemøde torsdag fortæller Kristendemokraternes partiformand Isabella Arendt og folketingsmedlem Jens Rohde, at de vil hæve topskattegrænsen og investere i psykiatri.

Partiformand Isabella Arendt og folketingsmedlem Jens Rohde stod foran kameraerne, da Kristendemokraterne præsenterede deres politiske plan for 2030 på et pressemøde torsdag.

Her introducerede de partiet som et borgerligt midterparti, der vil skabe brede flertal.

Kristendemokraterne forventer i deres 2030-plan at 39.500 flere danskere kommer i arbejde. Her vil man finde 84 milliarder kroner, hvoraf en stor del skal bruges til at sænke topskatten. Topskattegrænsen er i dag 544.800 kroner, og den vil partiet hæve til 800.000.

Isabella Arendt sagde også på pressemødet, at psykiatrien er underfinansieret. I det nye program sætter de derfor 14 milliarder kroner af til psykiatri og sundhed.

I det nye partiprogram har Kristendemokraterne også ændret ordlyden af et af partiets 50 år gamle grundprincipper, nemlig retten til fri abort.

I stedet for at ”loven om fri abort er principielt uacceptabel” vil Kristendemokraterne nu arbejde for at ”nedbringe antallet af aborter i Danmark”, uden at begrænse kvindens ret.

Jens Rohde lagde også bolden op til en diskussion af kristendom med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Kristendemokraterne mener, i modsætning til DF, ikke, at kristendom handler om antallet af kirkegæster og kristendom-undervisning, men derimod om frihed under ansvar, sagde Isabella Arendt på pressemødet.

Forrige artikel Mai Villadsen afløser Pernille Skipper: Vil gøre op med lave ydelser Mai Villadsen afløser Pernille Skipper: Vil gøre op med lave ydelser Næste artikel Her er Ydelseskommissionens bud på et nyt kontanthjælpssystem Her er Ydelseskommissionens bud på et nyt kontanthjælpssystem
LOKK: Efterværn for voldsudsatte skal ligge hos krisecentrene

LOKK: Efterværn for voldsudsatte skal ligge hos krisecentrene

Voldsudsatte står ofte alene efter krisecenterophold, hvilket stiller dem et sårbart sted. Der skal rettes op på den nuværende lovgivning, så voldsudsatte reelt er sikret faglig støtte til at kunne skabe et nyt liv uden vold, skriver Laura Kirch Kirkegaard.