Antorini mister børneområdet til Vilhelmsen

ROKADE: Børneområdet rykker i forbindelse med ministerrokaden fra Børne- og Undervisningsministeriet over til Social- og Integrationsministeriet. BUPL ærgrer sig over beslutningen.

Christine Antorini (S) er ikke længere minister for landets vuggestuer og børnehaver.

I forbindelse med ministerrokaden rykker hele børneområdet, som blandt andet tæller daginstitutionerne og pasningstilbudene, fra Børne- og Undervisningsministeriet over til Social- og Integrationsministeriet, som SF-formand Annette Vilhelmsen skal stå i spidsen for.

Hendes officielle ministertitel bliver fremover social-, børne- og integrationsminister.

Børneområdet har tidligere ligget i Socialministeriet, men blev i forbindelse med regeringsdannelsen i efteråret 2011 flyttet over til Undervisningsministeriet. Ønsket var at skabe en bedre sammenhæng mellem børne- og undervisningsområderne, og Christine Antorini har løbende haft fokus på at få mere læring ind i vuggestuerne og børnehaverne.

Netop derfor ærgrer det Henning Pedersen, formand for pædagogernes fagforening BUPL, at børneområdet nu bliver en del af Social- og Integrationsministeriet.

"Børn begynder jo at lære fra den dag, de bliver født, og derfor var jeg glad for, at regeringen valgte at koble børne- og undervisningsområderne sammen. Man fik skabt en helhed i forhold til børnenes udvikling og læring, og derfor er det meget problematisk, at man nu flytter børneområdet væk fra Undervisningsministeriet. Jeg frygter, at det nu bliver nedprioriteret og drukner i andre problemstillinger," siger Henning Pedersen.
 

Forrige artikel WWF-appel til advokater: Få os i testamenter WWF-appel til advokater: Få os i testamenter Næste artikel Thorning flytter om på ressort-områder Thorning flytter om på ressort-områder
LOKK: Efterværn for voldsudsatte skal ligge hos krisecentrene

LOKK: Efterværn for voldsudsatte skal ligge hos krisecentrene

Voldsudsatte står ofte alene efter krisecenterophold, hvilket stiller dem et sårbart sted. Der skal rettes op på den nuværende lovgivning, så voldsudsatte reelt er sikret faglig støtte til at kunne skabe et nyt liv uden vold, skriver Laura Kirch Kirkegaard.