V: Sådan kan vi sikre nulvækst

LANDSMØDE: Lars Løkke Rasmussen gav tre eksempler på, hvordan man kan øge velfærden uden samtidig at hæve skatterne og dermed sikre den nødvendige nulvækst.

Målet om nulvækst i den offentlige sektor kræver reformer og intelligente løsninger.

Det var budskabet fra formand Lars Løkke Rasmussen i talen på landsmødet i Herning. Her gav han tre eksempler på, hvordan sådanne løsninger kan tage sig ud: 

  • Hvis vi til foråret kan lave en ny tjenestetidsaftale med lærerne, så de bruger mere af deres arbejdstid på direkte undervisning og mindre på forberedelse, møder og administrative opgaver, så kan vi godt gøre folkeskolen meget bedre - uden at den bliver dyrere.
  • Hvis vi laver en kontanthjælpsreform, der motiverer danskere til at tage de ufaglærte job, som lige nu kun kan besættes af østeuropæisk arbejdskraft, så kan vi godt nedbringe de offentlige udgifter til forsørgelse.
  • Hvis vi overbeviser flere af landets kommuner om, at de skal følge i f.eks. Holbæk, Horsens eller Skanderborg Kommunes fodspor og lukke private ind, når de ældre skal have pleje, når syge skal genoptrænes, eller når de grønne områder skal vedligeholdes, så kan vi godt løse de kommunale opgaver bedre - uden at det bliver dyrere.

"Det er fuldstændig lige som med SAS. Hvis ledelsen kommer igennem med genopretningsplanen. Hvis lønninger og arbejdsvilkår bliver som konkurrenternes, så kan SAS godt holde sig på vingerne. Hvis ikke, så crasher de," sagde han og fortsatte:

"Og parallellen er jo tankevækkende. Den socialdemokratiske finansminister kalder SAS-ledelsens plan om 15 procent lønreduktion over en nat for "100 procent socialdemokratisk politik". Når så Claus Hjort siger, at over en årrække burde vi lægge os i selen for at indhente de 15 procent, vi er bagud i forhold til tyskerne, så kalder de samme socialdemokrater det usympatisk og det største overgreb på danske lønmodtagere."

"Spar os for dobbeltmoralen. For os er det vigtigt, at holde både SAS og humlebien Danmark på vingerne."

Forrige artikel Løkke: Nulvækst i offentlig sektor Løkke: Nulvækst i offentlig sektor Næste artikel Løkke: Erhvervsskatterne er problemet Løkke: Erhvervsskatterne er problemet