Tommy Ahlers bliver del af Concitos bestyrelse

Concito udvider bestyrelsen med tidligere V-minister og klimaordfører Tommy Ahlers og bæredygtighedsdirektører fra PKA og Coop.

Tre store navne inden for klimaområdet er valgt ind i den grønne tænketank Concito.

Næstformand og tidligere Dong-topchef Anders Eldrup, Grundfos-direktør Morten Riis og Banedanmark-chefkonsulent Søren Boas stopper efter at være nået maksimumsgrænsen på to bestyrelsesperioder. Det oplyser tænketanken i en pressemeddelelse.

De afgående medlemmer afløses af forhenværende Venstre-minister Tommy Ahlers, CSR-direktør i Coop Signe D. Frese og Dewi Dylander, der er underdirektør med ansvar for bæredygtige investeringer i PKA. Dewi Dylander er tidligere diplomat og har været Danmarks chefforhandler til COP-møderne i FN's klimakonvention (UNFCCC).

Det er således tre store aktører på det grønne område, der skal flankere bestyrelsesformand Connie Hedegaard. Hun fortsætter i bestyrelsen sammen med forhenværende formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen og Katrine Krogh Andersen, der er dekan på Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultet.

Grønnere uden for Folketinget

Nyvalgte Tommy Ahlers skriver i et opslag på LinkedIn, at det har været stort ønske at blive valgt ind i Concitos bestyrelse.

Den tidligere uddannelses- og forskningsminister og senere klimaordfører for Venstre stoppede i august 2021 i Folketinget, fordi han mente, at han kunne gøre en større forskel for klimaet ude i erhvervslivet. Siden sin exit fra Folketinget har Tommy Ahlers været selvstændig investor i klimateknologi.

"Da jeg var klimaordfører og sad i ret komplicerede klimaforhandlinger med regeringen, havde jeg et tæt samarbejde med Concito - for jeg havde jo ikke et ministerium, jeg kunne trække på," udtaler han i Concitos pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg synes, det er et godt eksempel på, at Concito er en mega vigtig spiller ikke bare i den grønne omstilling, men også for vores demokrati."

Den grønne tænketank Concito blev stiftet i 2008 af Martin Lidegaard (R), der senere blev klimaminister.

Forrige artikel Kommunaldirektør i Furesø Kommune vender tilbage til Middelfart Kommunaldirektør i Furesø Kommune vender tilbage til Middelfart Næste artikel Socialdemokrat smidt ud af byrådsgruppe Socialdemokrat smidt ud af byrådsgruppe