Thulesen Dahl: Vi skal sikre et Danmark i balance

FOLKEMØDE: Danmark bliver i de disse år skævvredet – og det går hurtigt, sagde Kristian Thulesen Dahl i sin tale på Folkemødet. Han peger på tre løsninger, han mener, vil løse problemet.

BORNHOLM: Danmark skal være i balance, og det er landet ikke nu.

Sådan lød det, da Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fredag eftermiddag holdt tale på Folkemødet i Allinge.

"Det er vigtigt, vi har et Danmark i balance. Det er vigtigt, at Danmark ikke skævvrides, for Danmark bliver skævvredet i de her år – og det går stærkt," sagde Kristian Thulesen Dahl.

Han pegede på, at danskerne flytter fra land til by, og derved misser yderområderne den vækst, som ses andre steder i landet.

"Vil vi have lavet det om, skal vi træffe nogle helt bevidste politiske valg," sagde DF-formanden og pegede på tre ting:

Tre forslag
For det første skal kommunerne sikres en økonomi, så de kan levere en god service, eksempelvis børnepasning, skolegang og ældrepleje, over alt i det danske samfund.

For det andet pegede Kristian Thulesen Dahl på, at man skal sikre ordentlige vækstbetingelser. Det skal være muligt at låne til hus og virksomhed, også selvom man bor uden for "de rigtige postnumre i de store byer", som han sagde.

"Og for det tredje skal vi sikre nogle reelle arbejdspladser," sagde han.

Vil være kedeligste parti
Kristian Thulesen Dahl, afslappet klædt i en blå- og hvidternet skjorte med opsmøgede ærmer og en åben knap i halsen, kom i sin 16 minutter lange tale ind på hele Dansk Folkepartis repertoire af mærkesager. Udlændingepolitikken, EU-medlemskabet, grænsekontrollen, ældres sundhed.

Og til sidst i sin tale fortalte han, at han håber, at Dansk Folkeparti efter valgkampen vil være kendt for Danmarks kedeligste valgkampsparti. Og hvorfor nu det? Jo, for ifølge Kristian Thulesen Dahl betyder det, at man ikke er kommet med en masse nyt i valgkampen.

"Vi vil gerne være kendt for det, som I kender os for. Vi vil gerne have, at efter valget – tænk jer noget så utraditionelt – så siger vi det samme, som I hørte os sige før valget," sluttede DF-formanden af til store klapsalver fra de fremmødte.

 

Kristian Thulesen Dahl - FM 2015 Dansk Folkeparti (O) from Good people on Vimeo.

Forrige artikel Thorning om Løkkes kontanthjælps-plan: Det er for småt Thorning om Løkkes kontanthjælps-plan: Det er for småt Næste artikel Alternativ-spidskandidat trækker sig Alternativ-spidskandidat trækker sig