Thorning om Løkkes kontanthjælps-plan: Det er for småt

VALGKAMP: I sin tale på Folkemødet langede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) hårdt ud efter Venstre forslag om et kontanthjælpsloft. Samtidig opfordrer hun igen til bred politisk aftale om asyl og udlændingepolitikken.

”Vi må stoppe med at tale så hårdt om mennesker, der har det svært.”

Sådan lød budskabet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun fredag eftermiddag talte ved et solbeskinnet Folkemøde i Allinge på Bornholm.

En tale, der var gennemsyret af det folketingsvalg, der er lige på trapperne.

Statsministeren angreb blandt andet Venstres planer om at sætte et loft over de sociale ydelser til kontanthjælpsmodtagere.

Et forslag, som hun mener, skaber usikkerhed for danskere på både kontanthjælp, men også dem på førtidspension og sygedagpenge. 

”Vi må spørge Venstre: Hvorfor har I så travlt med at drive klapjagt på mennesker, som i forvejen har det svært?” spurgte Helle Thorning-Schmidt og slog fast:

”Det kan blive for småt Venstre. Det er ikke sådan, det skal være i Danmark.”

Udstrakt hånd til muslimer
Helle Thorning-Schmidt brugte desuden en stor del af sin tale til at diskutere udlændingepolitik.

Her understregede hun, at flygtninge, der kommer til Danmark, skal bidrage, og at Danmark skal kunne "følge med" antallet af flygtninge, der kommer hertil.

Samtidig sendte hun en hilsen til "de tusindvis af danske muslimer, der er i Danmark, og som går på arbejde, uddanner sig, sørger for deres familie og bidrager til samfundet."

”En klar besked til jer: I er en del af Danmark. Og vi har brug for jer,” sagde Helle Thorning-Schmidt og høstede en af de længste klapsalver under talen.

Bred aftale om asyl
Selv om et hovedtema i talen var en hård kritik af hendes politiske modstandere, appellerede Helle Thorning-Schmidt også til, at der efter valget bliver lavet en bred aftale om netop udlændingepolitikken.

Socialdemokraterne og Venstre bør gå forrest på det område, fastslog statsministeren.

”Hvis danskerne giver mig et nyt mandat som statsminister, vil det være mit mål at nå en bred politisk aftale om dansk udlændinge- og asylpolitik. Jeg tror, at danskerne ønsker en sådan løsning,” sagde Helle Thorning-Schmidt.

V: Thorning skylder svar 
Hos Venstre bliver Helle Thorning-Schmidts tale mødt med hovedrysten.

Politisk ordfører Inger Støjberg mener, at statsministeren skylder svar på, hvordan regeringen vil skabe mere vækst, støtte udkantsdanmark og få bedre hånd i hanke med udlændingepolitikken.

"Det er tre områder, hvor det havde klædt hende at komme med nogle konkrete løsningsforslag i stedet for bare at give en ordentlig bredside til Venstre," siger Inger Støjberg til DR.

V-ordføreren giver heller ikke ikke meget for statsministerens invitation til en bred aftale om asyl og indvandring.

"Hvis hun vil føre vores stramme udlændingepolitik, vil vi selvfølgelig gerne samarbejde. Det er der bare ingenting, der tyder på," siger Inger Støjberg.

 

Helle Thorning-Schmidt - FM 2015 Socialdemokraterne (A) from Good people on Vimeo.

Forrige artikel Højborge: LA erobrer borgerlig hjemmebane Højborge: LA erobrer borgerlig hjemmebane Næste artikel Thulesen Dahl: Vi skal sikre et Danmark i balance Thulesen Dahl: Vi skal sikre et Danmark i balance