SF'ere i nattestrid om dagpenge

SF-LANDSMØDE: Ledelsen i SF vil lørdag nat forsøge at forhindre en landsmødevedtagelse, der binder dem til at arbejde for helt konkrete forbedringer for dagpengemodtagerne. Men formanden for partiets faglige landsudvalg holder fast.

Mens deltagerne på SF's landsmøde på Frederiksberg er rørende enige om at kritisere halveringen af dagpengeperioden, er der langt fra enighed om, hvor hårdt man skal melde ud offentligt om sagen.

Et forslag fra formanden SF's faglige landsudvalg Karsten Hønge og formanden for HK Privat Simon Thøgern lægger op til meget konkrete ændringer af dagpengereglerne. Forslaget forpligter SF til at arbejde for:

  • At uddannelse skal forlænge dagpengeperioden
  • At jobrotation og løntilskudsjob skal tælle som arbejde til genoptjening af dagpengerettighederne
  • At 26 ugers arbejde skal give ny dagpengeret
  • At deltidsarbejdsløshed kun tæller med de faktiske arbejdstimer.

SF-ledelsen med formand Annette Vilhelmsen i spidsen er enige i det politiske sigte med forslaget, men ledelsen frygter af blive bundet af de meget konkrete krav. Man håber i stedet at kunne bearbejde regeringspartnerne internt.

Karsten Hønge er på sin side ikke til sinds at nøjes med en udtalelse, der kun består af ukonkrete og uforpligtende formuleringer.

Forslaget skal i første omgang behandles i SF's såkaldte redaktionsudvalg, en klassisk SF-institution, der samordner de forskellige indkomne forslag under ofte dramatiske forhandlinger natten mellem lørdag og søndag. Her er forslagsstillerne repræsenteret med Simon Thøgern, der kan forvente at blive sat under stærkt pres af ledelsens repræsentanter.

Nås der ikke enighed om et kompromis, kan det resultere i en kampafstemning på SF-landsmødet søndag. Det forventes, at ledelsen vil kunne vinde en kampafstemning, såfremt Annette Vilhelmsen sætter hele sin prestige ind på det. En sådan afstemning vil dog være meget ubekvem for SF-formanden, der netop blev valgt på løftet om en klarere SF-profil.

,

Forrige artikel SF-formanden fortsætter ad samme spor SF-formanden fortsætter ad samme spor Næste artikel Røde vælgere: SF skal blive i regeringen Røde vælgere: SF skal blive i regeringen