SF vil fjerne omstridte regler i offentlighedslov

OFFENTLIGHED: SF vil nu have fjernet eller ændret to omstridte regler i den offentlighedslov, som de selv var med til at vedtage.

Da SF sad i regering, var de selv med til at ændre offentlighedsloven og indføre to omstridte regler, der skulle begrænse adgangen til aktindsigt.

Nu vil partiet have reglerne fjernet igen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det er blandt andet reglen om ministerbetjening, som SF gerne vil have rullet tilbage. Myndighederne misbruger nemlig reglerne til at mørklægge sager, og det er problematisk, lyder det fra partiet.

“Det ser ud, som om bestemmelserne misbruges til at lukke ned for sager, som offentligheden burde have indsigt i. Loven virker ikke efter hensigten og har udviklet sig til at være et demokratisk problem,” siger SF’s retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen til Jyllands-Posten.

Udover at få fjernet de to regler fra offentlighedsloven, vil partiet også fremskynde evalueringen af loven. Den skal efter planen være færdig i 2017, men SF vil have den rykket frem til begyndelsen af 2016.

Ændringerne i offentlighedsloven blev lavet af et forlig, som udover SF tæller Socialdemokraterne, Radikale, Venstre og Konservative. Lisbeth Bech Poulsen og SF vil nu bede forligspartierne og justitsminister Søren Pind (V) om et møde efter sommerferien, hvor de vil foreslå de to regler i offentlighedsloven fjernet eller ændret. Der skal være enighed i forligskredsen for, at ændringer kan gennemføres.

Venstres folketingsmedlem Jan E. Jørgensen kalder i Jyllands-Posten SF’s udmelding for en “gratis omgang”.

Forrige artikel Udvanding af udviklingsmål kaldes stor fejltagelse Udvanding af udviklingsmål kaldes stor fejltagelse Næste artikel Feature: Frisk luft fra Obama får Thomas til at føle sig normal Feature: Frisk luft fra Obama får Thomas til at føle sig normal