Morten Helveg Petersen bliver formand for energi-gigant

Den tidligere EU- og folketingspolitiker Morten Helveg Petersen overtager posten som bestyrelsesformand i Synergi efter Konservatives tidligere partiformand. 

Den tidligere EU- og folketingspolitiker Morten Helveg Petersen er ny bestyrelsesformand i Synergi. 

Det skriver Synergi i en pressemeddelelse

"Jeg har i min tid som parlamentariker haft et godt og tæt samarbejde med Synergi og har derfor et indgående kendskab til organisationen, sekretariatet og medlemmerne," lyder det fra Morten Helveg Petersen. {{toplink}}

Morten Helveg Petersen sad i Folketinget for Det Radikale Venstre fra 1998 til 2009. I 2014 blev han valgt til Europa-Parlamentet og genvalgt i 2019. 

Han overtager posten efter Konservatives tidligere partiformand, Bendt Bendtsen, som træder tilbage efter mere end fem år som bestyrelsesformand.

Bendt Bendtsen fortsætter i Synergi i en stilling som seniorrådgiver. 

Synergi er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark reducerer sit energispild. Organisationen blev stiftet i 2018 af Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux.

"Jeg er klart af den holdning, at energiforbruget grundlæggende får alt for lidt opmærksomhed i særdeleshed i Danmark," lyder det fra Morten Helveg Petersen.

Morten Helveg Petersen er uddannet cand.polit.{{toplink}}

Forrige artikel DF rokerer rundt: Sådan er de nye ordførerskaber fordelt DF rokerer rundt: Sådan er de nye ordførerskaber fordelt Næste artikel Blev hjemsendt efter våbensagen: Nu forlader tidligere departementschef Slotsholmen Blev hjemsendt efter våbensagen: Nu forlader tidligere departementschef Slotsholmen
Ny måling: Vælgerne vælter ud af Løkkes bus

Ny måling: Vælgerne vælter ud af Løkkes bus

Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne betaler dyrt for sagerne om mobning i partiets sekretariat. Mette Frederiksens pensionsudspil er indtil videre en fuser, mens Venstre har fået ny luft.