Løkke: Mit parti bygger på mine værdier, og det er ikke til diskussion

Med sit politiske netværk udvikler Løkke politik til sit nye parti i samarbejde med borgerne. Men det sker inden for en ramme, som den tidligere statsminister selv definerer.

Medlemmerne kommer ikke til at tegne rammen og den politiske linje i Lars Løkke Rasmussens kommende parti.

Det gør han selv.

”Det er med afsæt i de værdier, som jeg står for, og den ramme er ikke til diskussion,” siger Lars Løkke Rasmussen i et interview med Altinget.

Der er brug for klar og tydelig ledelse for at undgå skuffede medlemmer, når man starter et nyt parti, påpeger han – ellers kan det føre til store interne slagsmål som i eksempelvis Alternativet, har han noteret sig.

”Hvis man skaber det indtryk, at et flertal i en lille gruppe kan bestemme, hvilken chip man kan putte ind i ryggen på Lars Løkke for, at det kommer ud af hans mund, så dur det jo ikke,” uddyber Løkke.

Den tidligere statsministers politiske netværk ‘Det Politiske Mødested’ består af lidt over 16.000 medlemmer. Det er gratis at være med i netværket, hvor medlemmerne i en række webinarer over de sidste måneder har kunnet kommet med input til partiets politik.

Ikke et fritidsprojekt

Løkke bekendtgjorde 10. april, at der skal vokse et nyt parti ud af ‘Det Politiske Mødested’.

Men Altinget kan nu vise, at den tidligere V-formand længe har forberedt sig på det scenarie.

Siden nytår har han helt konkret bygget tre enheder op; En støtteforening, et politisk mødested og et pengeindsamlende erhvervsnetværk.

”Det her er ikke et lille hyggeligt, fritidsprojekt. Det er sat i søen for at se, om det kan flyde – og hvis det kan det, er det i stand til at sætte turboen til,” siger partiforsker Karina Kosiara-Pedersen fra Københavns Universitet.

Tilsammen udgør de tre enheder en professionel maskine, der inden længe er klar til at køre den fjerde og sidste enhed, Lars Løkke Rasmussens nye parti, hele vejen i Folketinget.

Partiet er ikke stiftet endnu, men med organisationen er der allerede tænkt over, hvordan der samles penge ind, udvikles politik og indsamles vælgererklæringer.

Læs mere om organisationen her.

, ,

Forrige artikel Hemmelig Brexit-dagbog er også en nøgleroman om franske præsidentdrømme Hemmelig Brexit-dagbog er også en nøgleroman om franske præsidentdrømme Næste artikel Flykapring får EU-chefer til at love hårdere linje mod Hviderusland Flykapring får EU-chefer til at love hårdere linje mod Hviderusland