LA'er melder sig ud og smækker med døren

EXIT: Lillian Parker Kaule har meldt sig ud af Liberal Alliance, og dermed har partiet nu kun et medlem i Københavns borgerrepræsentation. "Jeg fik mundkurv på," lyder hendes begrundelse.

Liberal Alliances medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation blev søndag halveret fra to til en. 

Det skete, da 28-årige Lillian Parker Kaule meldte sig ud af Liberal Alliance og meddelte, at hun fortsætter som løsgænger. Og det med en højlydt smækken med døren. 

I en opdatering på Facebook forklarer hun selv, at det ikke er med sin gode politiske vilje, at hun melder sig ud, da der ikke er noget parti, hun hellere vil repræsentere. 

"Siden februar 2015 har jeg været suspenderet fra gruppemøderne i LA København og fået mundkurv på. Jeg affandt mig med denne sanktion, fordi jeg ikke ønskede, at min kritik af LA København skulle gå i karambolage med LA på landsplan og folketingsvalget," skriver hun blandt andet. 

Hovedårsagen til sanktionen er ifølge Lillian Parker Kaule, at hun på et udvalgsmøde i Kultur- og Fritidsudvalget skulle behandle en anlægsudmøntning på 1,25 millioner kroner til en glasskulptur i Ørestaden. 

"Problemet var bare, at glasskulpturen var bestilt af min partikollega Lars Dueholm (det nu eneste tilbageværende LA-medlem af borgerrepræsentationen, red.) under budgetforhandlingerne tilbage i 2013. Det viste sig senere, at skulpturen skulle opføres i baghaven i den boligforening, hvor han selv boede, og hvor hans kone var formand," skriver hun. 

Hun skriver, at hun blev stiktosset og brokkede sig højlydt til Liberal Alliance Ungdoms landsmøde.

"Ingen - heller ikke Lars Dueholm - var i tvivl om, at jeg var godt træt af at skulle stå på mål for socialistisk pamper-politik. Det er præcis den syge politiker-kultur, jeg ønsker at gøre op med," skriver hun og tilføjer, at hun i forbindelse med dette års budgetforhandlinger er sat uden for forhandlingerne. 

Den kritik, som Lillian Parker Kaule rejser, kan formand for Liberal Alliances lokalforening i København dog ikke genkende. 

"Lillian har valgt at trække sig, men jeg er helt uenig i, at det skulle dreje sig som glasskulpturen. Det er slet ikke den rigtige nuance i den her sag. Det handler i stedet om, at Lillian ikke har været den holdspiller, som det kræver som ny politiker i borgerrepræsentationen. Hun har ikke udvist den ydmyghed, som man må forvente," siger Kim Løfholm, formand for Liberal Alliances lokalforening i København, til BT.

 

Melder mig ud af LA. Kære partisoldat, kære "sådan-er-politik"-dogmatiker, vores veje skilles her. Jeg har meldt mig ud...

Posted by Lilian Parker Kaule La on Sunday, 23 August 2015

Forrige artikel Corydon: Vi har ikke efterladt huller Corydon: Vi har ikke efterladt huller Næste artikel Skuffet minister: Naturorganisationerne er ukonstruktive Skuffet minister: Naturorganisationerne er ukonstruktive