Her er vælgernes dagsorden til kommunalvalget

MÅLING: Folkeskolen er det næstvigtigste emne for vælgerne op til efterårets kommunalvalg, kun overgået af ældrepleje. Nederst på listen er grundskyld og kloakker.

Når danskerne til efteråret går til valgurnerne for at vælge 98 kommunalbestyrelser og borgmestre, bliver særligt ældrepelejen og folkeskolerne afgørende for, hvor krydset bliver sat.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Norstat for Altinget.

Vælgerne er blevet bedt om at vælge de tre vigtigste politikområder inden for kommunalpolitikken, og her har 33 procent svaret, at folkeskolen er vigtigst. 50 procent mener, ældreplejen er det mest afgørende, mens miljø- og klimatilpasning kommer ind på en tredjeplads med 24 procent.

 

En lignenede måling fra august 2013 bragte også "ældre og handicapområdet" ind på en førsteplads blandt vælgernes prioritering. Til gengæld var folkeskolen noget længere nede på listen overgået af spørgsmål om skatteniveau og jobskabelse.

Udover kommuneklassikere om folkeskole og ældrepleje, så ligger også det grønne og tekniske område også højt hos vælgerne i 2017 skarpt efterfulgt at indsatser over for socialt udsatte og pasning af børn i vuggestuer og børnehaver.

De rene økonomiske spørgsmål omkring skat synes imidlertid kun at spille en mindre rolle. Således er det kun 16 procent, der angiver kommuneskatten som et centralt tema, mens den konservative mærkesag om grundskylden ligger helt nede i bunden på niveau med renovation og kloakering.

 

,

Forrige artikel ”Hvis Trump var kommet til for fem år siden, havde det været værre” ”Hvis Trump var kommet til for fem år siden, havde det været værre” Næste artikel Præsidiemedlem: Lang sommerferie fører til hastværk Præsidiemedlem: Lang sommerferie fører til hastværk