Hamid El Mousti skiftet til SF

S-SF: Det mangeårige socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen Hamid El Mousti deltager nu som delegeret på SF's landsmøde. Han anklager S for at kopiere DF.

Han var medlem af Socialdemokratiet i 30 år, men er skiftet over til Villy Søvndals flok. Og han mener, at samarbejdet med mellem S og SF er blevet "alt for tæt".

Hamid El Mousti var en af de allerførste indvandrere, der blev valgt til en politisk tillidspost, og han sad i 20 år som socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Han stoppede ved kommunalvalget i 2009.

Sidste år droppede El Mousti imidlertid medlemsskabet af Socialdemokratiet - og meldte sig ind i SF:

"Socialdemokraterne kopierer Dansk Folkeparti, og det kan jeg ikke være med til. Mit eget bagland kunne heller ikke længere støtte mig, hvis jeg forblev medlem af Socialdemokraterne," siger El Mousti, der ikke mindst er utilfreds med Socialdemokraternes tilslutning til de strammere familiesammenføringsregler.

Hamid El Mousti er imidlertid heller ikke helt tilfreds med sit nye parti:

"Vores samarbejde med Socialdemokraterne er alt for tæt. Det har jeg også sagt til partiledelsen. SF burde stå mere selvstændigt. Vi skal trække Socialdemokraterne i den rigtige retning," siger El Mousti.

El Mousti var også som socialdemokrat til tider ret kontroversiel: F.eks. da han i starten af 2010 satte en sms-kæde i gang i den muslimske verden for at gøre opmærksom på DF-politikeren Jesper Langballes udtalelser om muslimske fædre, der "voldtager deres døtre". Der var her frygt for, at El Moustis sms-kæde kunne fremprovokere en ny Muhammed-krise.

Hamid El Mousti er nu blevet 66 år - og har ikke planer om igen at stille op til Borgerrepræsentationen.

,

Forrige artikel Folkemødet: Toppolitikere interviewer redaktører Næste artikel Valget er en folkeafstemning om efterløn Valget er en folkeafstemning om efterløn