Enhedslisten åbner for støtte til terrorpakke

TERRORPAKKE: Enhedslisten åbner for at stemme for regeringens terrortiltag i Finansudvalget, og dermed øges presset på blå blok. 

Forhandlingerne om regeringens antiterror-pakke gik sidste uge i hårdknude, men nu er der måske lys forude for justitsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringen. 

Enhedslisten oplyser nemlig, at man er klar til at stemme for det aktstykke, der skal give bedre beskyttelse af jøder og andre truede grupper. Det vil ske, når Folketingets Finansudvalg inden længe skal tage stilling til, om man vil bevilge de penge, der er brug for. Ifølge Enhedslisten misbruger blå blok forhandlingerne om regeringens terrorpakke, og derfor kommer partiet nu regeringen til undsætning. 

"Jeg synes ikke, denne sag skal misbruges politisk. At give myndighederne de nødvendige ressourcer til at beskytte udsatte minoriteter, burde vi alle kunne være enige om. Det virker som om, højrefløjen er mere optaget af valgkamp end af at finde løsninger," siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

EL har én betingelse
Partierne bag politiforliget, der ud over regeringen tæller SF, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti, har siden regeringen fremlagde sine 12 antiterror-tiltag forhandlet om dem - men indtil nu uden held. Sidste uge strandede forhandlingerne igen, da oppositionen ville vide, hvor pengene - knap en milliard kroner - skal komme fra. Det fik Mette Frederiksen til at gå til Finansudvalget og bede om pengene, så det øgede beredskab, der har været i København siden terrorangrebet 14. februar, kan opretholdes i 2015. 

Her er Enhedslisten klar til at stemme for det såkaldte aktstykke, som er justitsministerens ønske om flere penge, der ikke er sat af på finansloven. I Finansudvalget vil de enkelte partier være tvunget til at stemme enten ja eller nej til aktstykket, og med Enhedslistens udmelding er de borgerlige ikke længere afgørende, da SF allerede har slået fast, at de stemmer for.

Pernille Skipper understreger dog, at man endnu ikke har set det konkrete aktstykke, og at der ikke er tale om et 'carte blanche' til regeringen. Opbakningen er betinget af, at aktstykket ikke giver Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) mulighed for i 2015 at aflytte danskere i udlandet uden forudgående retskendelse.

 

Forrige artikel Hastrup: Sådan får vi ældre på finansloven Hastrup: Sådan får vi ældre på finansloven Næste artikel Bødskov inden forhandlinger: Vi er tæt på en aftale Bødskov inden forhandlinger: Vi er tæt på en aftale