Dronningens jubilæumstale

DOKUMENTATION: Den kongelige familie overværer hvert år Folketingets åbning med glæde, fremgik det af Dronningens tale i anledning af sit 40 års jubilæum.

I sin tale til galla-taflet på Christiansborg til aften i anledning af sit 40 års jubilæum som regent kom dronning Margrethe ind på sit forhold til den udøvende og den lovgivende magt med ordene:

"I dag må jeg først og fremmest udtrykke en tak. Først til Statsministeren for de smukke ord til mig; de bekræfter det gode og tillidsfulde forhold, som jeg føler, har bestået mellem mig og de skiftende regeringer igennem alle årene. Så forskellige personligheder og så forskellig politik, men altid med det for øje at tjene vort land og værne om vort folk.

Den samme rolle spiller Folketinget. For min familie og mig er den årlige åbning af folketingssamlingen en højtidelighed, som vi overværer med glæde. Derfor var den modtagelse, som Folketinget arrangerede for mig tidligere i denne uge, en kærkommen anledning til atter at understrege de bånd, der knytter Folkestyre og Kongehus sammen."

Altinget.dk bringer nedenfor hele Dronningens tale.

Forrige artikel V henter ny partisekretær i landbruget V henter ny partisekretær i landbruget Næste artikel Thorning: - De er danskernes dronning