Dokumentation: Her er elbilkommissionens anbefalinger til fremtidens ladeinfrastruktur

ANBEFALINGER: Elbilkommisionen præsenterede fredag en række anbefalinger i sin anden delrapport, der skal gøre det markant billigere at oplade sin elbil derhjemme, sikre omkring 950 ladepunkter og reducere trængslen i København.

Fredag præsenterede Anders Eldrup den anden og sidste delrapport i elbilkommissionens arbejde - "Veje til en veludbygget ladeinfrastruktur”.

Mens første delrapport fra september handlede om at få flere grønne biler på vejene ved at ændre afgifterne, fokuserer anden delrapport på at få udbygget ladeinfrastrukturen i Danmark, så det bliver lettere og billigere at køre i elbil.

Der skal blandt andet opsættes omkring 950 ladepunkter på de danske hovedveje, fortalte Anders Eldrup fredag ved pressemødet. Derudover skal det gøres markant billigere at oplade sin elbil derhjemme, hvilket tre ud af fire elbilsejere i dag har mulighed for.

Kommissionens forslag behandler følgende fire hovedemner:

En udbygget ladeinfrastruktur og et velfungerende lademarked, afgiften på el til opladning af elbiler, elbilernes betydning for elnettet og muligheder for at begrænse trængsel ved beskatning af kørsel.

Mens de tre første emner er direkte anbefalinger til politikerne her og nu, foreslår Anders Eldrup, at man venter med en trængselsafgift i København og Frederiksberg, til det er analyseret yderligere.

Forrige artikel Portræt af Enhedslistens nye spids: Tilfældigt at Mai Villadsen ikke blev SF’er Portræt af Enhedslistens nye spids: Tilfældigt at Mai Villadsen ikke blev SF’er Næste artikel Mød advokaterne, der skal lægge arm om Støjbergs skæbne i Rigsretten Mød advokaterne, der skal lægge arm om Støjbergs skæbne i Rigsretten