DF om grænsekontrol: Et skridt i den rigtige retning

REAKTIONER: Regeringen har opbakning til beslutningen om at indføre midlertidig grænsekontrol fra DF, K og S. Radikale kalder det politisk motiveret, og EL tvivler på effekten.

Blandt de helt centrale budskaber fra Dansk Folkeparti er nødvendigheden af at indføre grænsekontrol.

Det sker nu, i hvert fald i et begrænset omfang. Og partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, er glad for beslutningen.

”Et skridt i den rigtige retning! Der kommer en form for grænsekontrol... Men hvorfor skal det være så omstændeligt og tage så lang tid?” skriver han på Facebook:

Et skridt i den rigtige retning! Der kommer en form for grænsekontrol...Men hvorfor skal det være så omstændeligt og...

Posted by Kristian Thulesen Dahl on Monday, January 4, 2016


Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, kalder ligeledes grænsekontrollen for et skridt i den rigtige retning. Han skriver videre på Facebook, at det er 'både nødvendigt og tiltrængt'.

Signalpolitik
Radikales leder, Morten Østergaard, kalder regeringens beslutning politisk motiveret.

”Grænsekontrol er en politisk beslutning og politisk motiveret. Ingen, der ønsker asyl, forhindres i at søge – heldigvis. Blot besvær for pendlere fra og til Tyskland og Sverige,” skriver Østergaard på Facebook.

Han opfordrer til mere dialog med Sverige og Tyskland:

Grænsekontrol er en politisk beslutning & politisk motiveret. Ingen der ønsker asyl forhindres i at søge - heldigvis....

Posted by Morten Østergaard on Monday, January 4, 2016


Enhedslisten mener ikke, at kontrollen vil have nogen praktisk virkning.

”Med al sandsynlighed vil denne stikprøvekontrol være en signalpolitik uden nogen særlig praktisk virkning. Lige nu forsøger en lang række lande i Europa at skubbe opgaven med at give flygtninge den beskyttelse, de har krav på, mellem sig. Det er både en urimelig og en urealistisk strategi,” siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

S: Nødvendigt initiativ
Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kalder det godt, at regeringen har taget initiativet.

”I den givne situation er det desværre nødvendigt. Det ændrer ikke ved, at det er rigtig ærgerligt, og vi håber, det kun forbliver en midlertidig løsning. Det går ud over erhvervslivet og de rigtig mange, der transporterer sig på tværs af grænsen,” siger Trine Bramsen.

Hun kalder også kontrollen for en lappeløsning og kræver en mere langsigtet plan fra regeringen. Samtidig forventer hun at blive orienteret løbende om kontrollens effekter.

”Jeg vil holde såvel justitsministeren som integrationsministeren op på, at jeg får løbende opdateringer af den her indsats. Jeg vil også have dem til at redegøre for, hvilke konsekvenser det får for politiet i resten af Danmark,” siger Trine Bramsen.

Forrige artikel Løkke indfører midlertidig grænsekontrol til Tyskland Løkke indfører midlertidig grænsekontrol til Tyskland Næste artikel Alternativet får byrådsmedlem i Nordjylland Alternativet får byrådsmedlem i Nordjylland