Det sker i dansk politik: Thorning i Jylland og ny motorvej

OVERBLIK: Thorning ser på vindmøller. Heunicke tager første spadestik til Holstebro-motorvejen, og Folketinget ventes at vedtage omstridt magasin-lovforslag. 

Der er ost og vindmøller på menuen, når Helle Thorning-Schmidt (S) mandag drager til Jylland. Statsministeren skal besøge Vestas, Taulov Mejeri og Viborg Gymnasium.

Tirsdag skal transportminister Magnus Heunicke (S) i samråd om sikkerheden for flypassagerer, når de rejser med lavprisflyselskaber som Ryanair, Norwegian og Air Berlin. Samrådet er indkaldt af SF.

Samme dag er det hollandske kongepar på statsbesøg.

Onsdag har Folketingets Europaudvalg arrangeret en konference om den nye kommissions arbejdsprogram. Målet er, at Folketinget skal blive bedre til at påvirke EU-beslutningerne.

Onsdag er Femern-forbindelsen igen på Folketingets dagsorden, når anlægsloven skal førstebehandles. Lovforslaget var også på dagsordenen sidste uge, men blev udskudt.

Torsdag skal sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i et opfølgende samråd om Sundhedsstyrelsens rolle i sagen om en hjerneskadet psykiaters fejlbehandlinger. Sagen førte i sidste uge til, at Sundhedsstyrelsens direktør blev fyret.

Det er også torsdag, at Folketinget tredjebehandler et lovforslag om såkaldt importmoms på magasiner, der er trykt uden for EU. Forslaget bliver behandlet trods en række advarsler om, at flere magasiner risikerer lukning, hvis det bliver gennemført. 

Og mere transport: Magnus Heunicke tager torsdag første spadestik til den kommende Holstebro-motorvej.

Fredag bliver SF's beslutningsforslag om at nedsætte en udenrigskommission førstebehandlet i Folketingssalen. SF håber at kunne samle flertal for en kommission, der skal undersøge, om udenrigstjenesten med de seneste års besparelser er rustet til at klare opgaverne. 

Fra fødselsdagssiderne kan nævnes, at Ole Krarup tirsdag fylder 80. Krarup repræsenterede Folkebevægelsen mod EU i Europa-Parlamentet fra 1994-2006.

 

Forrige artikel Halldor blev træt af at flyve og fik teknologien til Island Halldor blev træt af at flyve og fik teknologien til Island Næste artikel Det sker i EU: En uge i topmødets tegn Det sker i EU: En uge i topmødets tegn