Det sker i dansk politik: Ikke så meget...

OVERBLIK: Det bliver en stille uge på Christiansborg. Uge 10 er nemlig Nordisk Uge, og Folketinget holder mødefri. 

Det er en stille uge på Christiansborg.

Uge 10 er Nordisk Uge, og Folketinget holder derfor mødefri. Ugen er historisk set afsat til møder i Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd. Der er derfor hverken høringer, afstemninger eller gruppemøder på Christiansborg i løbet af ugen.

En række af Folketingets udvalg er på udlandsrejser i løbet af ugen. Skatteudvalget rejser blandt andet til Californien for at studere initiativer på det grønne område, skatte- og afgiftsincitamenter for grønne teknologier og el-biler. Kommunaludvalget tager på studierejse til Schweiz for at blive klogere på det schweiziske kommunalsystem, selvstyre og folkeafstemninger. 

Folketingets Præsidium er på officielt besøg i Filippinerne fra 2. til 6. marts. Danmark har netop åbnet ambassade i Filippinerne, og Præsidiet besøger derfor også ambassaden.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) holder stor kongres 5.-7.marts. Blandt talerne er IOC-præsident Thomas Bach, kronprins Frederik og kulturminister Marianne Jelved. Altinget: kultur dækker kongressen torsdag.

Søndag 8. marts er det kvindernes internationale kampdag. I år er det også 100-året for kvinders stemmeret. I den anledning holder KVINFO stor ligestillingsfest, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil deltage. 

I afdelingen for runde fødselsdage fylder Venstres energi- og klimaordfører Lars Christian Lilleholt mandag 50 år.

Forrige artikel Thorning øger sit forspring til Løkke Thorning øger sit forspring til Løkke Næste artikel Det sker i EU: Ebola, Merkel på besøg og ECB på tur Det sker i EU: Ebola, Merkel på besøg og ECB på tur