Dagens overblik: Fem kvinder beskylder Naser Khader for seksuelle krænkelser

Naser Khader anklages for krænkelser, men afviser alle anklager. Slovenien og "Europas Trump" har overtaget formandskabet i EU. Og det kan blive et puslespil at bevise sin ret til Arne-pension. Få det politiske nyhedsoverblik fredag.

God formiddag. Vi er klar med en hurtig gennemgang af de vigtigste nyheder i dansk politik fredag.

Fem kvinder står nu frem på DR og siger, at det konservative folketingsmedlem, Naser Khader, har krænket dem seksuelt. 

Fælles for kvindernes fortællinger er, at de siger, de skulle mødes med Khader i et professionelt ærinde, men at politikeren i stedet forsøgte at have seksuelt samkvem med dem. I ét tilfælde pressede han en journalist til samleje mod hendes ønske, ifølge kvinden. 

Episoderne skulle have fundet sted over årene 1999-2019.

Naser Khader afviser over for DR alle anklagerne. I nogle tilfælde husker han episoderne helt anderledes, og i andre tilfælde afviser han, at møderne overhovedet har fundet sted.

"Jeg er chokeret og overrasket. Jeg er vred over at blive anklaget for sådan noget. Den måde, jeg bliver beskrevet på, er ikke den korrekte beskrivelse af mig," siger Khader til DR.

Nu træder Arne-pensionen i kraft
Fra nytår kan de første årgange med ret til tidlig pension begynde at trække sig tilbage på den nye ordning.

Nu er bekendtgørelsen med detaljerne om kravene kommet. Og den viser ifølge JP, at det kan blive noget af et puslespil at dokumentere, at man har ret til tidlig pension, hvis ATP-systemet ikke har fanget alle de år, man reelt har arbejdet.

Fagbevægelsen vil derfor have lempet kravene, der betyder, at nogle seniorer skal finde 30-40 år gamle lønsedler eller kontoudtog frem for at bevise, at de har ret til den såkaldte Arne-pension, skriver Jyllands-Posten.

Europas Trump overtager formandskab
I går fik EU et nyt land i spidsen, for nu overtager Slovenien formandskabet for EU. Dermed er det en premierminister, der allerede er på kollisionskurs med Europa-Parlamentet og har fået tilnavnet Europas Trump, der overtager tøjlerne, skriver Altinget.

Den slovenske premierminister Janez Janša bliver blandt andet beskyldt for massive angreb på ytrings- og mediefriheden, pres på civile organisationer og for at være medansvarlig for et giftigt debatklima i Slovenien lige nu.

Læs mere om manden, der står i spidsen for medlemslandene i det næste halve år, her.

”Europas Trump” overtager tøjlerne: EU’s næste formand er på farlig hjemlig kurs

Fødevareminister vil halvere madspild
I Danmark forsvinder der årligt 814.000 ton mad som spild, og størstedelen forsvinder, inden det når ud til forbrugerne. Det viser en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen, skriver Politiken.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) siger til avisen, at han vil kigge på at mindske spildet.

"Jeg tænker, at vi mindst skal halvere madspildet, men om vi kan det, ved jeg endnu ikke. Vi er nødt til først at have et mere oplyst grundlag at måle ud fra," siger han i interviewet her.

Børn under 16 skal ikke vise coronapas
Alle børn under 16 er fremover undtaget for at skulle vise coronapas. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Reglerne bliver ændret umiddelbart efter Sundhedsstyrelsens melding i går om, at børn fra 12 til 15 år allerede i juli vil blive tilbudt vaccination mod coronavirus.

Torsdag aften har Udenrigsministeriet desuden meddelt, at de danske fodboldfans, der rejser til Aserbajdsjan for at se landsholdet spille lørdag aften, slipper for at gå i isolation efter hjemkomst. 

Det sker i dag

  • Klokken 9: Transportminister Benny Engelbrecht (S) besøger Aalborg for at markere infrastrukturaftalen sammen med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og regionsrådsformand Ulla Astman. Sammen tager de ud og besøger virksomheden Coolshop i Nørresundby.

  • Klokken 13: En mindeplade for tidligere miljøminister og radikal politiker Lone Dybkjær afsløres ved en højtidelighed ved Kulturværftet og og M/S Museet for Søfart i Helsingør. 

  • Klokken 16: Udenrigsministeriet opdaterer rejsevejledninger

Forrige artikel ”Europas Trump” overtager tøjlerne: EU’s næste formand er på farlig hjemlig kurs ”Europas Trump” overtager tøjlerne: EU’s næste formand er på farlig hjemlig kurs Næste artikel Sommerquiz: Hvor godt kender du Venstre og Konservative? Sommerquiz: Hvor godt kender du Venstre og Konservative?