Betaling for at gå til lægen splitter blå blok

UENIGHED: Det er ikke kun i Venstre, man er uenige om, hvorvidt det skal koste penge at gå til lægen. Uenigheden breder sig over hele blå blok.

Det er ikke kun i Venstre, at brugerbetaling hos lægen deler vandene. Uenigheden gælder på tværs af blå blok.

Det viser folketingskandidaternes svar i Altingets kandidatdatabase.

Flere Venstre-kandidater, heriblandt flere nuværende folketingsmedlemmer, angiver, at de er delvist enige i, at der skal indføres brugerbetaling på for eksempel 100 kroner ved et lægebesøg.

Hos Konservative går man derimod ikke ind for brugerbetaling hos lægen.

Både Søren Pape Poulsen, Lars Barfod og Brian Mikkelsen erklærer sig uenige i, at det skal koste penge at gå til lægen.

”Vi ønsker at værne om vores velfærdssamfund, hvor der er fri og uhindret adgang til lægen. Det skal ikke koste noget,” skriver Søren Pape Poulsen i testen.

LA: Betaling er en god ide
I Liberal Alliance har alle i folketingsgruppen, på nær Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll, udfyldt kandidattesten, og her er holdningen modsat: Alle svarer, at de er ”helt enige” i, at det skal koste eksempelvis 100 kroner for et besøg hos sin praktiserende læge.

”Folk må gerne tænke sig lidt om, inden de bestiller tid hos læger. En lille brugerbetaling med et loft på maks. 1.300 kr om året og fritagelse af kronikere, ældre og børn mindsker overforbruget af læge,” skriver Ole Birk Olesen i testen.

Liberal Alliance skal dog ikke forvente opbakning fra Dansk Folkeparti til at få indført brugerbetaling hos lægen. I Pia Kjærsgaards besvarelse fremgår det, hun er ”helt uenig” i, at det skal koste penge at gå til læge, ligesom også flere andre fremtrædende DF'ere er.

”Dansk Folkeparti ønsker ikke brugerbetaling i sundhedsvæsnet. 100,- kroner er også mange penge for f.eks. ældre, der kun har folkepensionen. Vi skal ikke indføre betaling for at gå til egen læge. Vi har betalt over skatten,” skriver Pia Kjærsgaard i sin besvarelse.

Se hvem du er mest enig med i Altingets kandidattest her

 

Forrige artikel Folketinget skal speed-uddannes i EU Folketinget skal speed-uddannes i EU Næste artikel Prognose: Holst og Løkkegaard kommer i Folketinget Prognose: Holst og Løkkegaard kommer i Folketinget