SF fastholder minimumsstraf mod skydevåben

NYHED: Villy Søvndal stod på et stormfuldt gruppemøde fast på minimumstraffe for ulovlige skydevåben. Men SF-formanden måtte strække hånden ud til sine kritikere.

En delvis sejr til SF-formand Villy Søvndal.

Det blev resultatet af mødet i SF's folketingsgruppe tirsdag, hvor der endnu engang blev gået til stålet i en diskussion om partiets restpolitiske svar på bandekrigen.

Her har SF-formand Villy Søvndal først på måneden spillet ud med såvel bløde præventive tiltag som hårdere strafferetslige tiltag for at få standset de gangsterlignende tilstande i gaderne. Og det er den sidste halvdel af udspillet, der har skabt intern uro.

Deler folketingsgruppen
Især Villy Søvndals tilslutning til en minimumsstraf på et års fængsel for ulovlig besiddelse af skydevåben vakte vrede blandt folketingsgruppens retspolitiske slappere. Men tirsdag undgik partiet en decideret afstemning i folketingsgruppen om det tema, så SF-formandens offentlige støtte til minimumsstraffe mod skydevåben er fortsat partiets politik. Denne linje har samtidig fuld opbakning fra SF's forretningsudvalg.

Gælder kun i to år
Men inden der kunne konkluderes, måtte Søvndal understrege, at SF kun er tilhænger af minimumstraf på dette afgrænsede område - og kun i denne ekstrarordinære situation. Således skal minimumsstraffene kun gælde to år frem. Derudover måtte SF-formanden understrege, at han intet ønske har om at ændre SF's hidtidige retspolitik.

Offentlig kritik af formanden
Stemningen på mødet var meget intens, efter flere modstandere af Søvndals nye retspolitiske kurs søndag var gået direkte til angreb på partiformandens linje i Politiken. Blandt de offentlige kritikere var Özlem Cekic, Kamal Qureshi, Flemming Bonne, Kresten Touborg og Anne Grete Holmsgaard.

Denne åbne udstilling af SF's interne uenigheder morede hverken Villy Søvndal eller folketingsgruppens formand Ole Sohn.    

 

  

 

 

Forrige artikel Tre skarpe til Ritts mulige afløser Tre skarpe til Ritts mulige afløser Næste artikel Magtkamp om næstformandsposten i Venstre Magtkamp om næstformandsposten i Venstre