V: Akutbehandlingen rykker tættere på danskerne

SYGEHUSE: Behandling skal fremover begyndes i akutbilerne og ikke først på hospitalerne, lyder det fra Venstre.

Akutbehandlingen kommer tættere på danskerne. Det er en af de fordele ved Juhl-udvalget, som Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, peger på.

"Det nye sygehusbillede gør det meget vigtigt, at man får optimeret den præhospitale behandling af patienterne, fordi det er et uomtvisteligt faktum, at borgerne i gennemsnit får længere til akutbehandling. Vi skal begynde den præhospitale behandling i samme øjeblik, der kommer en akutbil til patienterne, frem for på hospitalet, som det er tilfældet i dag."

Hun understreger, at de 15 milliarder, som udvalget har taget stilling til fordelingen af, kun er første del af sundhedsinvesteringen. Der venter yderligere 10 mia. i næste omgang, og først når de er fordelt, vil man kunne danne sig et samlet billede af, hvordan sygehusstrukturen i Danmark vil se ud i fremtiden, siger hun.

"Foreløbigt ser regeringen tingene an, forhandler med regionerne og først til februar vil der komme en endelig udmelding om, hvordan fremtiden ser ud på sygehusområdet," siger Josefsen, som mener, at kimen nu er lagt til et af verdens bedste sundhedssystemer.

Forrige artikel Analyse efter Juhl: Lidt for lidt penge Analyse efter Juhl: Lidt for lidt penge Næste artikel Sygehuse - sådan ser anbefalingerne ud