Regeringen vil skyde 70 millioner i udenrigstjenesten

OPRUSTNING: I udspillet til finansloven vil regeringen opruste diplomatiet med 70 millioner kroner. Det er første gang i 15 år, at udenrigstjenesten modtager flere midler.

Håndtering af udfordringerne efter BREXIT, terrorbekæmpelse, migrationsudfordringen og en styrkelse af økonomisk diplomati.

Efter mange års nedskæringer i diplomatiet skal den danske udenrigstjeneste have et millionløft.

I regeringens udspil til finansloven står den danske udenrigstjeneste til at modtage 70 millioner kroner årligt fra 2018.

En nødvendig oprustning, der skal ruste Danmark i den internationale situation, vi står i nu, siger udenrigsminister Kristian Jensen til Jyllands-Posten

”Det er første gang i 15 år, at der kommer flere penge til den klassiske drift af udenrigstjenesten. Der er behov for at styrke Danmarks diplomatiske muskler i den verden, som vi lever i for øjeblikket,” siger ministeren.

Han oplyser, at regeringen i udspillet til en ny finanslov vil afsætte 35 millioner kroner ekstra næste år, der derefter vil stige til 70 millioner kroner årligt fra 2018. Det skal ifølge Kristian Jensen styrke »det klassiske diplomati« og Danmarks indsats rundt i verden.

Pengene vil først blive endeligt fordelt, når regeringen senere fremlægger en ny udenrigspolitisk strategi, som blandt andet kommer til at bygge på anbefalinger i den store udredning fra regeringens udenrigsgransker, ambassadør Peter Takøse-Jensen.

Forrige artikel Danskerne siger nej til privat el, vand og varme Danskerne siger nej til privat el, vand og varme Næste artikel Det sker i EU: VW-høring, budget-forhandlinger og Kristian Jensen i Bratislava Det sker i EU: VW-høring, budget-forhandlinger og Kristian Jensen i Bratislava