Ny dronningerunde: Løkke skal forbi Amalienborg igen

VOL. 2: Lars Løkke Rasmussen skal mandag igen forbi dronningen, efter forhandlingerne om en flertalsregering med alle de blå partier brød sammen.

Det gik ikke med en flertalsregering, hvor alle de fire borgerlige partier sad med.

Det stod klart søndag eftermiddag, og derfor skal den kongelige undersøger Lars Løkke Rasmussen igen forbi Amalienborg mandag klokken 10 og underrette dronningen.

"Min konklusion er, at det ikke lader sig gøre at danne en flertalsregering. Det vil jeg i morgen formiddag meddele Hendes Majestæt Dronningen," sagde Lars Løkke Rasmussen søndag eftermiddag.

Dronningen ventes at indkalde alle partier til en ny dronningerunde, hvorefter Løkke Rasmussen efter alt at dømme igen vil blive udpeget til at være såkaldt kongelig undersøger og dermed fortsat stå i spidsen for regeringsforhandlingerne. Løkke vil formentlig også få et bredere mandat til at forhandle om en ny mindretalsregering.

Lars Løkke Rasmussen fik fredag som såkaldt kongelig undersøger til opdrag at undersøge muligheden for at danne en flertalsregering af dronningen. Det skyldtes, at Liberal Alliances rådede dronningen til, at Venstre-formanden skulle afsøge muligheden for en blå flertalsregering.

DF har fire krav
Hvordan en kommende regering kommer til at se ud, må de kommende regeringsforhandlinger vise. Dansk Folkeparti er gået til forhandlingerne med fire krav, nemlig genindførelse af grænsekontrollen, en stram EU-linje, en strammere udlændingepolitik og en offentlig vækst på 0,8 procent. Partiets gruppeformand Peter Skaarup, der sammen med Kristian Thulesen Dahl og Søren Espersen var til forhandlinger med Lars Løkke Rasmussen lørdag, siger, at man ikke går efter regeringsdeltagelse.

"Vi går ikke efter ministertaburetterne som et mål i sig selv. Det er et middel til at nå de politiske mål, vi har. Vi skal kunne se vores vælgere i øjnene efter næste folketingsvalg og sige, at vi har gjort vores yderste for at nå den vej, vi lovede," siger gruppeformanden til Berlingske Nyhedsbureau.

Han peger på, at Dansk Folkeparti er klar til at tage ansvar ligesom i VK-tiden i 00'erne. Men om det bliver i en regering eller uden for en regering, kommer helt an på, hvor partiet vurderer, at det får mest indflydelse.

Forrige artikel DF er Danmarks mest repræsentative parti DF er Danmarks mest repræsentative parti Næste artikel Det sker i EU: Topmødetrængsel i Bruxelles Det sker i EU: Topmødetrængsel i Bruxelles