Miljøet tromles af regeringen

Koncentrat af lederen "Connie-defekt - Miljøområdet tromles af regeringen" i Politiken 6/6 2005. Hun kunne ikke modstå presset fra Venstre og Dansk Folkeparti. Connie Hedegaard var ellers lovende som miljøminister men nu, efter Bilka-sagen, kan hun kun overraske positivt.

NÅR VK-regeringen om nogle år er blevet udskiftet med en ny politisk konstellation, vil miljøområdet stå tilbage som det mest markante mindesmærke. (...)

Men skadevirkninger på naturen vil stå tilbage som uigenkaldelige fejltagelser.

Den decentralisering af den danske miljøforvaltning, som VK-regeringen er ved at gennemføre sammen med Dansk Folkeparti i forbindelse med kommunalreformen, vil således betyde, at natur- og miljøbeskyttelsen sænkes til et uholdbart niveau; devalueres til blot at pleje lokale interesser i de 98 nye storkommuner. Sidste uges tragikomedie omkring den såkaldte 'retslige lovliggørelse' af Bilka-varehuset i Horsens var et første varsel om, hvad der vil ske, når amternes miljø- og regionsplanlægning forsvinder. (...)

DA CONNIE Hedegaard (K) tiltrådte som miljøminister, havde mange en forventning om, at hendes nye, mere afbalancerede og retskafne retorik ville forpligte VK-regeringen på en ny miljøpolitik. Men ak! I dag må det desværre konstateres, at Connie Hedegaard blot er trampet magtesløs videre ned ad den blindgyde, som hendes udskældte forgænger, Hans Christian Schmidt (V), for vild i. Den ellers sympatiske Connie Hedegaard fremstår i dag som en nyttig idiot for de mest kortsigtede markedsideologer. Hidtil har hun slet ikke været i stand til at modstå presset fra Venstre og Dansk Folkeparti, og man bør derfor ikke sætte forventningerne højt for fremtiden. Fra nu af kan Connie Hedegaard kun overraske positivt som miljøminister.

Forrige artikel Reform gik op i hat og briller Næste artikel Hold trit med befolkningerne!