Løkke var faktisk large

Koncentrat af lederen "For halv styrke" i Jyllands-Posten 3/6 2005. Resultatet kunne ikke være anderledes når S og R før valget erklærede, at de ville splitte reformen ad. Resultatet i Furesø og miljødelen ville have været et andet hvis S fra starten havde været en seriøs forhandlingspartner. Lars Løkke var faktisk large.

EN BEGYNDELSE er det da, når Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre nu har taget et medansvar for kommunalreformen, om end det kun gælder halvdelen af forslagene, og der i øvrigt skulle et folketingsvalg til, før de vendte tilbage til forhandlingsbordet.

(...)Det kan vel ikke være anderledes i betragtning af, at S og R demonstrativt forlod sommerens forhandlinger om reformen og erklærede, at de ville splitte den ad efter et valg.(...)

Regeringen har strakt sig langt. Det er tilfredsstillende, at der er kommet mere bredde på reformen på detailområder, hvor enighed kunne opnås helt eller delvist. I øvrigt kommer der vel på et tidspunkt en ny runde, når reformen skal stå sin prøve i praksis, og det utvivlsomt viser sig, at noget ikke passer til virkeligheden.

Et ømt punkt er miljøområdet, hvor regeringen og Dansk Folkeparti har givet kommunerne alt for lang snor, men hvor behovet i mange tilfælde tilsiger centraliserede beslutninger for at sikre ensartet håndhævelse af loven over hele landet og for at spare den dyrebare natur for alt for mange kommunale prøvelser.

Dette og skampletten på det nye kommunekort, som den fornuftstridige tvangssammenlægning af Værløse og Farum kommuner er, kunne måske være undgået, hvis Socialdemokratiet fra begyndelsen havde skabt respekt som seriøs forhandlingspartner.(...)

Forrige artikel Atomkraft er blevet populær Næste artikel Ros til verdens bedste slagteri.