Alternativet: TV 2-indhold er vigtigere end ejerform

DEBAT: Det er vigtigere at se på TV 2’s indhold og tilbud til brugerne frem for at fokusere på en privatisering af stationen, skriver Rasmus Nordqvist (ALT).

Af Rasmus Nordqvist (ALT)
Kulturordfører 

Vi skal have den bedst mulige kvalitet i vores public service. Det vil først og sidst være målet for Alternativet.

Spørgsmålet er så, hvad der kendetegner god kvalitet - i en virkelighed, hvor danskerne ikke længere samles omkring tv-alteret i stuen, men i stigende grad får nyheder, viden og underholdning fra hver deres skærm - hvad end de er på farten eller derhjemme.

Vi vil opdateres og underholdes, når og hvor det er bekvemt for os. Vi har en direkte adgang til internationale netmedier og forventer derfor en hurtig og omfangsrig nyhedsstrøm - også fra de danske kanaler. Det stiller nye krav til public service, og det er blandt andet på den baggrund, at public service-udvalget skal arbejde i de kommende år.

Indhold i fokus
Privatisering af TV 2 er ét af de emner, der typisk bringes på bane, når vi taler om vores public service-tilbud. Vi mener dog, at det er vigtigere at se på TV 2’s indhold og tilbud til brugerne frem for at fokusere på en privatisering af kanalen.

I Alternativet ønsker vi at se os selv som visionære pragmatikere. Vi er ikke bange for at drømme stort, men samtidig ser vi helt nøgternt på tingene: Vil en privatisering af TV 2 betyde større kvalitet i indholdet? Svaret på det spørgsmål er afgørende for, hvordan vi forholder os. Hvis ledelsen og bestyrelsen for TV 2 udtrykker et stærkt og udtalt ønske om en privatisering, vil vi selvfølgelig forholde os åbent til det, men for os vil indhold altid vægte højere end ejerforhold. I vores øjne er der mere presserende spørgsmål at få afklaret.

Ny definition af public service
For eksempel er public service-udvalgets arbejde en helt oplagt chance for at se på, hvordan vi i fremtiden kan bruge medierne - både de gamle og de nye - på en langt mere aktiv måde i forhold til at skabe et mere inddragende demokrati. Vores fælles medier kan og skal spille en langt større nøglerolle i forhold til at skabe større viden og forståelse i samfundet. DR og TV 2 har en unik mulighed for at være med til at bygge en demokratisk bro imellem civilsamfundet og det offentlige Danmark. Det er et helt springende punkt i arbejdet med en ny definition af public service.

Vi tror på, at udvalgets arbejde kan bidrage afgørende og positivt til en nytænkning af public service - indhold såvel som strukturer - til størst mulig glæde for danskerne, og vi ønsker udvalget en rigtig god arbejdslyst.

Forrige artikel Nyt debatpanel: Skal TV 2 sælges?   Nyt debatpanel: Skal TV 2 sælges? Næste artikel DJ: Privatejet TV 2 skal også yde public service DJ: Privatejet TV 2 skal også yde public service